Къде са най-изгодните вили върху вода в света

Оказва се, че измежду скъпите комплекси има и 16 предлагащи доста изгодни условия и цени

Покажете на някого снимка на „оувъруотър” (над вода) бунгало или вила и изведнъж той има нова цел в живота. За съжаление, повечето от 130-те курорти, които се отличават с „оувъруотър” стаи са доста скъпи, обикновено над 400 долара на нощ, дори и извън сезона.

Е, имаме и една добра новина, открихме, че не всички от тях са на цени само за най-богатите.

В случай, че се чудите, около две трети от близо пет хиляди аква стаи се намират във водни вилни курорти в Малдивите, разпределени на около повече от 75 частни острови.

„Оувъруотър” бунгалата в Бора Бора са следващата най-голямата група, въпреки че всички те са извън ценовия диапазон в нашият списък. Има и по-малки групи в Муреа, Таити, на други места в южния Пасифик, както и водни бунгала в Карибския басейн, Мавриций, Тайланд, Малайзия и Филипините.

Ако вече сте повече от заинтригувани от достъпна почивка в тропиците трябва да разгледате нашият списък на най-изгодните „Оувъруотър” вили и бунгала по света.

Всички те са построени върху вода и предлагат изобилие от възможности за водни спортове, различни активности и екскурзии в околността.

1 - "Златна палма" Морски Вили - Малайзия

От 106 долара за нощувка в стая за 2-ма души

Окончателно отворен от края на 2011 г., "Златната палма Resort & Spa” разполага с 392 водни вили, което е почти четири пъти повече от вторият най-голям подобен курорт в света. Водните вили варират от просторна до огромна, най-големите са с три спални. Комплексът е разположен край бреговете на юг от летище Куала Лумпур, така че в действителност може да бъде много евтино бягство, когато се комбинира с полет на Air Asia (азиатската ниско тарифна авио компания) навсякъде в региона. Струва си да се отбележи, че отварянето на такъв огромен „Оувъруотър” курорт не е без усложнения. Някои от гостите имат незначителни оплаквания. Добрата новина е, че цените са понижени доста през 2012 г., така че това е добра сделка, дори и ако не всичко е перфектно в хотела.

2 - Coral Lodge - островите Сан Блас, Панама

От 240 долара

Coral Lodge - островите Сан Блас, Панама

Най-евтиният от „Оувъруотър” курортите в южната част на Карибите. Това не е типичен " хотел за меден месец", но той е много подходящ за приключенски настроени хора. Разполага с шест бунгала над водата и няма други стаи, има два ресторанта и спа център, така че не е за двойки на романтична почивка. Недостатъкът, за някои хора е, че е "еко-курорт" и има ограничение за електроенергията, липсват телевизори и интернет достъп.

3 - Club Bali Hai - Муреа

От 248 долара

Club Bali Hai - МуреаНякъде през 1960 г., трима приятели се местят от Нюпорт Бийч, Калифорния, за да живеят в Муреа (близо до Таити) във Френска Полинезия и се превръщат в "Bali Hai Boys". Двама от тях са все още наоколо, а според сайта им, те изобретили първото „Оувъруотър” бунгало и все още предлагат най-евтините стаи в южната част на Тихия океан. Клуб Бали Хай се намира дълбоко в красивия залив на Кук в Муреа. Техните бунгала над водата са кацнали точно на брега, това е малко по-различен прочит на представата ви, но от друга страна, те са доста големи и разполагат с напълно оборудван кухненски бокс, така че те предлагат добра цена заедно с великолепното си разположение.

4 - Raiatea Hawaiki Nui Hotel – Южен ПасификRaiatea Hawaiki Nui Hotel – Южен Пасифик

От  252 долара

Докато снимката може да изглежда съблазнително, предупреждаваме, че „Раятеа Хауаики Нуй” разполага с девет бунгала над водата, които имат репутация, че са сред най-старите и най-спартанските от всички други курорти. Разположен на остров Раятеа, изглежда, че това е 2-звезден хотел, който преди време може би е бил много по-хубав. Цената може да бъде голямо изкушение за тези, които искат да спят в бунгало над водата в южния Пасифик, така че това място е идеално за целта, докато очакванията са в съответствие и нямате нищо против факта, че няма климатик, и че услугата е дори "по-спокойна", отколкото повечето други евтини хотели в този край на Тихия океан.

5 - Thulhagiri Island Resort - Малдивите

От 270 долара

Thulhagiri Island Resort - Малдивите

Извън сезона в Тулхагири айлънд ризорт предлагат едни от най-изгодните цени в Малдивите. 34-те водни вили са просторни и пълни с 4-звездни удобства и екстри, включително и отделен душ и голяма вана, плюс голяма самостоятелна тераса със стълби слизащи в кристално синята лагуна. Курортът предлага гмуркане, уиндсърфинг и други водни спортове, които са популярни в Малдивите, плюс спа и малко от нощния живот както повечето подобни курорти тук, но повечето от тях струват двойно или тройно, така че това може да е добър избор за тези, които си мислят, че не биха могли да си позволят вила на вода.

6 – Кий ризорт Антъни - Хондурас

От 270 долара

Кий ризорт Антъни - Хондурас

Разположен на малък частен остров до остров Роатан в близост до Хондурас, Кий ризорт Антъни разполага с 10 бунгала над водата, които също едва отговарят на категорията. Кацнали точно до брега, тези бунгала са част от комплекс с 46 стаи, работещи изцяло на база ол инклузив, така че стойността е по-добра, отколкото изглежда. Това е нещо като приключенски курорт, с дълъг списък от дейности и местни турове, които ще се харесат на активните пътешественици (и може би не толкова за младоженци). Поне има климатик, както и доста други хубави екстри, които не са толкова често срещани в този ценови диапазон.

7 - Hotelito Desconocido - Пуерто ВаляртаHotelito Desconocido - Пуерто Валярта

От 270 долара

Крайбрежието на Тихия океан, не далеч на юг от Пуерто Валярта, там можете да откриете Хотелито Десконосидо, една шепа от бунгала над водата, кацнали над устието с изглед към океана. Това е още един еко-курорт, където захранването е само от слънцето, така че гостите трябва да бъдат подготвени за романтични вечери на свещи.

Това е ол инклузив курорт, където цените отговарят на изискванията, всеки гост получава ежедневен масаж, въпреки че е малко трудно да се каже заради объркващият им  уебсайт.

8 - Medhufushi Island Resort - Малдиви

От 274 долара

Medhufushi Island Resort - Малдиви

Друг комплекс на Малдивите с изненадващо привлекателни цени извън сезона, Медуфиши айлънд ризорт разполага с 46 водни вили, построени насред зашеметяващи кристални води на лагуната. Водните вили са доста големи за този ценови диапазон, и облечени в 4-звездни удобства. Това място получава доста добри отзиви, особено като се има предвид, разумните цени.

9 - Eclypse De Mar Aqualodge - ПанамаEclypse De Mar Aqualodge - Панама

От 275 долара

За тези, които търсят еко-курорт с бунгала над водата в южната част на Карибите, Еклипс де мар акуалодж е другото предложение. Акцентът тук е върху гмуркането, така че това не е идеално място за хора, които просто искат да се отпуснат в стаята. Има само шест бунгала над водата, две от които са специални „Младоженски оувъруотър” бунгала. Мястото е на минути с лодка от Бокас дел Торо,  доста изолиран от почти всичко. За водолази и приключенци.

10 - Meeru Island Resort & Spa - Малдиви

От 278 долара

Meeru Island Resort & Spa - Малдиви

Със 106 водни вили, Мееру има повече стаи над водата, отколкото всеки курорт в света, с изключение на „Златната палма”, посочен в началото. Има също близо 200 плажни вили на острова, така че той е сред най-големите частни острови - курорти на Малдивите като цяло. През слабия сезон цените тук са много изгодни за всеки, който търси разнообразни дейности и заведения за хранене. Водните вили са доста добри и големи, това прави цените разумни. Има повече от една дузина ресторанти и барове на острова, и дори малък терен за пат голф игрище. Това място изглежда има много редовните посетители, което е добър знак в този ценови диапазон.

11 - Mango Creek Lodge - ХондурасMango Creek Lodge - Хондурас

От 290 долара

От снимката става ясно, че това е по - "селски" комплекс от повечето в този списък, но мястото е популярно с постоянно добри отзиви. Това е още един еко-курорт, който е без ел. мрежа. Цените и за четирите бунгала над водата са ол инклузив, поне когато става дума за храна и напитки, така че е си струва. Отдалечеността на Хондурас добавя очарованието на изолираността, но е сложно да се доберете до тук, препоръчваме да изберете престой от една седмица и нагоре, отколкото дълъг уикенд.

12 - Vilu Reef Beach Resort - Малдиви

От 291 долара

Vilu Reef Beach Resort - Малдиви

Доста „оувъруотър” комплекси на Малдивите разполагат с джакузи във всяка стая, а това е най-евтиният от тях. 47-те водни вили тук са много големи и пълни с луксозни тоалетни принадлежности. Има също и луксозен СПА център и дискотека с DJ, което е необичайно за Малдивите. Ол инклузив пакетите тук са популярни, а храната получава доста добри отзиви, както и почти всичко останало, което курорта може да предложи. В активния сезон цените са високи, но в слабия сезон (юни до октомври) предложените тарифи правят това място фантастична възможност.

13 - KC Resort & Overewater villas - Кох Самуи, Тайланд

От 294 долара

KC Resort & Overewater villas - Кох Самуи, Тайланд

Макар, че едва се вписва в категорията, това е комплекс на хълм с изглед към Чауенг бийч на остров Самуи, Тайланд. Предлага 16 двойни наколни вили над лични инфинити басейни. Това изглежда е първият и единствен курорт в света, който е пренесъл напълно "оувъруотър" стилът на сушата. Тъй като в Тайланд не е практично да се изградят класически стил водни вили  в морето, това е адаптирана версия. Можете да плувате в красив инфинити басейн точно под стаята си, и благодарение на големият стъклен под в спалнята, партньорите могат да се държа под око, един друг, независимо дали плуват или са в леглото. А за цената, това е много луксозен и добър курорт.

14 - Olhuveli Beach Resort & Spa - Малдиви

От  295 долара

Olhuveli Beach Resort & Spa - Малдиви

Със своите 60 водни вили, Olhuveli Beach Resort & Spa предлага едни от най-добрите цени на Малдивите. Това е още един доста голям курорт със 106 допълнителни стаи на острова. Също специализиран в ол инклузив пакети. Онези, които търсят малко повече лукс могат да ъпгрейднат до Водни Вили с джакузи, всяка от които е с джакузи на своя собствена веранда. Предлагат се и вили за младоженци върху водата, които са по-просторни, както и два президентски апартамента над вода, които са огромни и предлагат 24-часово обслужване от иконом. Последните две категории не са евтини, така че може би е жестоко да ги споменаваме в този списък.

15 - InterContinental Tahiti Resort - Таити

От 308 долара

InterContinental Tahiti Resort

С най-добрите цени от всички 4-звездни „Оувъруотър” курорти в стил "меден месец” в южния Пасифик, Интер Континентал Таити ризорт е идеален за тези, които са мечтали да вкусят това изживяване, но не са склонни да плащат 600 долара или повече на нощ. Има 32 бунгала над водата, всяко от които е кацнало на малък остров в лагуната. Близостта до летището в Таити е другият голям плюс. Много хора, които отиват в Бора Бора или Mуреа трябва да прекарат една нощ в Таити по пътя си или от Южния Пасифик, така че този курорт може да ви дойде по-удобен. Това е напълно луксозен комплекс с общо над 200 стаи, така че има какво да си харесате тук.

16 - Hilton Maldives Irufushi Resort & Spa- Малдиви

От 318 долара

Hilton Maldives Irufushi Resort & Spa

Повечето курорти в Малдивите запазват цените на вилите над водата сходни през по-голямата част от годината, но Хилтън на Малдивите е известен с драстични намаления, когато наличността е висока. С други думи, прекрасни и огромни водни вили тук обикновено вървят за над 700 долара на нощ, но когато не са твърде заети можете да получите 5-звездна вила на вода тук на цената на 3-звезден хотел. Това е още един доста голям частен остров курорт с много ресторанти и възможности за избор на активност, така че е чудесно за групи и семейства, но също популярна дестинация за младоженци. Проверете цените на стаите тук, преди да резервирате другаде, защото ако имате късмет, можете да намерите най-добрата сделка от всички комплекси на Малдивите.

Важна забележка: Цените за нощувка, споменати по-горе са за слабия сезон. През активния сезон някои курорти вдигат цените двойно а други дори повече.