Десет бани с феноменални гледки

Trip Advisor подрежда класацията според своите потребители

Още от времето на древните римляни банята е превърната в култово място. Било то чисто с хигиенно предназначение или за политически сплетни и бизнес уговорки.

Днес банята има различно значение за различните хора.

За някои тя е помещението където могат да изхвърлят мръсотията на деня. Да се измият след работа и бързо да изскочат на вън за нощни подвизи.

За други това е мястото където се зареждат с нови сили за следващият натоварен ден.

Банята може да бъде и мястото където ще се отървеш от стреса и натовареното ежедневието, стая за релакс.

Знаете ли, че освен всичко това банята може да служи и за да се наслаждавате на природата. Ето десет бани с прекрасни гледки събрани от Trip Advisor.

1. Ponta dos Ganchos

Governador Celso Ramos, Brazil

Ponta dos Ganchos

Сауна, джакузи и външен отопляем басейн за гмуркане. Гледките са просто великолепни ...

Този бразилски хотел съчетава лукса с джунглата и красивите плажове, а за да се наслаждавате на гледката си имате огромен прозорец към лагуната.

2. Azur

Куинстаун , Нова Зеландия

AZUR

Изумително голяма баня с огромна вана и невероятен изглед ...

Баните на този пет звезден хотел в Съншайн бей Куинстаун довършват идеята за простор на целия комплекс и разкриват прекрасни гледки към слънчевия залив.

3. Southern Ocean Lodge

Кенгуру Айлънд, Австралия

Southern Ocean Lodge

Красива гледка от спалнята и банята

Да разбира се, че гледката е най-важното за един хотел, но когато дори и банята ви дава възможност не само да гледате океана а и да чувате как вълните се разбиват, това вече е омагьосващо изживяване.

4.Дванадесетте апостоли Хотел и Спа

Кейп Таун, Южна Африка

Дванадесетте апостоли Хотел и Спа

Банята е оборудвана с прекрасни сапуни, лосион за тяло и много повече ...

Освен завладяващото си име, хотелът както вече стана ясно има в банята си хубави сапуни и други тоалетни принадлежности. Това, на което не можете да се наситите обаче е чудната гледка, на която се наслаждавате докато се отпускате във ваната.

5. Onsen Hot Pools

Куинстаун, Нова Зеландия

Onsen Hot Pools

Простотата на басейн с топла вода, след няколко дълги дни в снега ...

Тук са измислили как да стоплят гостите си след високо планинските преходи в снега, и освен това тези джкузита разкриват внушителни гледки към планините отсреща.

6.Oberoi Amarvilas

Агра, Индия

Oberoi Amarvilas

Да гледаш Тадж Махал от банята  е толкова романтично ...

Наистина да се наслаждаваш на най-величествения паметник на любовта – мавзолеят Тадж Махал в Агра и то докато се излежаваш в горещата вода е неповторимо изживяване.

7.Six Senses Ninh Van Bay

Виетнам

Six Senses Ninh Van Bay

Абсолютно великолепна ... банята е най-красивата в света...

От скоро Виетнам подаде заявка да се превърне в една от най-луксозните туристически дестинации в Югоизточна Азия, това място в залива Вун Нинх Ван е поредното доказателство. Баня от скъпо дърво с вана (от същото дърво) до огромен прозорец надвиснал над вълните, какво повече може да иска човек ... от Виетнам.

8.Huvafen Fushi

North Male Atoll, Малдиви

Huvafen Fushi

Вана, дъждовен душ и красива гледка, не баня а рай...

Малдивите са известни със своите курорти с къщи върху тихата вода , но когато прозореца в банята ви разкрива цялата магична гледка към кораловия риф това вече може да се нарече феноменално.

9.The Ritz-Carlton, Millenia Сингапур

Сингапур

The Ritz-Carlton

Баня с панорамна гледка от ваната...

Предпоследното място предоставя гледка от шестоъгълен прозорец към Сингапур.

Гледката към колосалният „Лъвов град” какъвто е превода от санскрит може да направи взимането на вана незабравимо приключение.

10.Tongsai Bay Cottages & Hotel

Bophut, Тайланд

Tongsai Bay Cottages & Hotel

Невероятна възможност да се изкъпеш навън с най-прекрасна гледка ...

С  вековна традиция в строенето на външни и открити бани, няма как Тайланд да не заеме почетното място в класацията на Трип Адвайзър. Подобно изживяване, често се предлага в луксозните хотели в Сиам. Точно този комплекс се намира на екзотичният остров Самуй в Тайландския залив. Тайландците са издигнали в култ чистотата и хигиената, и на банята в живота им  се отдава грандиозно значение. Любовта към свободата и природата е превърнала къпането в ритуал.

Никога не е късно да помечтаете, а ако имате възможност и да вкусите това истинско изживяване - Баня с феноменална гледка.