Македонци, стига омраза към България!

Политика

02-11-2012, 13:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

За това зоват от ВМРО и предлагат 4 точки за подкрепа на съседите

ВМРО приветства българската позиция спрямо Македония, изразена наскоро от външния министър Николай Младенов и от президента Росен Плевнелиев.

Отказът от безусловна българска подкрепа за членството на младата република в ЕС е отдавнашна позиция на ВМРО.
 
Партията предлага 4 конкретни изисквания, които България трябва да постави пред Република Македония, за да подкрепи нейното еврочленство:
 
1. Да се спрат репресиите срещу граждани на Македония с българско самосъзнание;
2. Да се спре речта на омразата срещу България и българските граждани;
3. Да се промени образователната система на Македония, за да спрат фалшификациите на българската история;
4. Да се реформират македонските специални служби и да се спре финансирането и насърчаването на незаконни сепаратистки организации в България.
 
Според ВМРО позицията на България винаги трябва да прави разлика между обикновените хора в Македония и управляващата върхушка. Нашите сънародници - гражданите на югозападната ни съседка, заслужават да живеят добре и да имат ясна европейска перспектива.
 
Няма как обаче България да се съгласи с лъжите на македонизма. Те са несъвместими с европейските ценности и очевидно не допринасят за просперитета на Република Македония. Скопският елит час по-скоро трябва да се откаже от тях, защото обрича собствения си народ на изолация и безпътица, при растящата албанска опасност за териториалната цялост на Република Македония