Кило сребро в дамска чанта спипаха митничари

Крими

02-11-2012, 12:30

Снимка:

Агенция Митници

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

От сутиена на румънка скокнаха... 83 златни халки

След като преди дни откриха халки в сутиена на румънка...

Цял килограм сребърни накити откриха в дамска чанта митничарите от Свиленград, съобщиха от Агенция "Митници".
При митническа проверка на пътнически влак, пътуващ по линията Истанбул – Букурещ, инспекторите от Митница Свиленград претърсили чантата на 64-годишна румънска гражданка.

В нея открили един килограм сребърни бижута, сред които 22 пръстена, 24 медальона, 39 обеци, 44 колиета и 46 гривни. Извършената експертиза показва, че накитите са от високата бижутерска проба 925, а стойността им е около 5 700 лева. Задържаното сребро ще бъде отнето в полза на държавата, а на нарушителката ще бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева.
Нормата за безмитен внос на изделия от сребро е 300 грама, а на бижута и аксесоари от сплави на златото и платината е до 60 грама.
За изминалия месец това е четвърти случай, в който служители на Митница Свиленград констатират нарушение. Само преди два дни откриха 285 грама златни халки в сутиена на румънска гражданка. По-рано в бельото и в личния багаж отново на румънска гражданка, пътуваща във влак, митничарите намериха 519 грама сребърни накити. Преди десет дни служителите на Митница Свиленград разкриха, че възрастна българка опитва да премине границата с недекларирани 87 000 евро под мишниците.