Искат домашен арест за Боевски

Крими

01-11-2012, 13:27

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

До края на 2013 трябва да е ясна съдбата на спортиста

Под домашен арест се надява да дочака окончателната си присъда щангистът Гълъбин Боевски.

 

Преди ден съдът в Бразилия потвърди присъдата му от 9 години за трафик на наркотици. Олимпийският шампион бе задържан на летището в Сао Паулу през октомври 2011 година с 9 килограма кокаин в багажа, скрит в тайници в три куфара.

 

Според запознати обаче Боевски се надява до месец Върховният съд да гледа мярката му за неотклонение и да го пусне под домашен арест. Преди дни съпругата му Красимира е наела квартира в Сао Паулу, където се надява да се види със съпруга си. Апартаментът се намира на метри от затвора, разказаха още запознати. Там най-вероятно Красимира ще отсяда и докато не бъде прочетена окончателната присъда на Боевски. Очаква се това да стане до края на 2013 г. Заради пътуването Красимира не успя да отиде вчера на погребението на бащата на Гълъбин - Петър Боевски.

 

"Баща му издъхна от мъка. Новините от Бразилия го сринаха", коментира първият треньор на шампиона Стефчо Малкодански.Петър Боевски бе погребан вчера в 15 ч в родния му град Кнежа, изпратен от стотици близки и приятели на разтърсената от драми фамилия. Състоянието на болния от рак Петър се влошило силно от лошите новини от Бразилия, свързани с потвърдената присъда от 9 г. и 4 мес. затвор за сина му. Бащата издъхна в същия ден, в който дойде новината, че втората съдебна инстанция в Сао Паулу отказва да преразгледа присъдата за трафик на дрога. В деня на смъртта му майката на спортиста Естелия Боевска имала рожден ден.