При Боозов (селския глупак) нещата не са розови, твърди МВР шефът

През 2007 г. бил хванат с кило амфетамин, тази година пребил човек

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че за него случаят със "селския глупак" Боян Боозов вече е приключен.

"Аз съм благодарен, че тази снимка (спящи полицаи във варненска патрулка – бел.ред.) излезе в публичното пространство и смятах, че този случай е приключил и не знам защо уволнената говорителка се е върнала назад и е започнала да отправя такива квалификации към лицето", посочи МВР шефът пред Нова телевизия.

Цветанов посочи, че Боян Максимов Боозов е задържан през 2007 г. с един килограм амфетамин. Той е излежал 2-годишна ефективна присъда, "което е доказано, че той е виновен", отсече министърът.

Преди няколко месеца Боозов пък нанесъл средна телесна повреда на човек.

Вътрешният министър коментира и данните за използваните СРС-та от съда и бройката на подслушваните у нас хора.

"Имаше много говорене в тази посока, че хиляди са хората, които се подслушват. Мога да дам пример – от 8000 души население 7800 са били подслушвани за една година, което е 0,1 % от населението. И това са хора, които се занимават с трансгранична престъпна дейност", продължи Цветанов.

Според него такива приказки за много подслушвания са спекулация.

"За мен е най-важното е борбата срещу тежката организирана престъпност, бързото правораздаване и бързата съдебна система", отсече вътрешният министър.

Цветан Цветанов коментира и делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов.

"По темата корупция България търпи най-големи критики, каза вътрешният министър. Ето едно дело, което е знаково за корупция. В момента остават много въпросителни, как така тези 20 000 лв. са били дадени, взети и са се намирали в този офис. Има съдебно решение на първа инстанция, като правова държава ние трябва да се съобразим, но ние трябва да дадем отговори на тези въпроси, които витаят в обществото. Адвокатите излязоха и взеха да говорят, че това е политическа репресия. Смятате ли, че прокуратурата може да изпадне в такава зависимост от изпълнителната власт", попита риторично той.