31 октомври - Хелоуин (Самхейн)

Слънце в Скорпион, Луна в Телец-Близнаци

Астрологична картина на деня - 31 октомври

 

В сряда небесният парламент като че ли временно се оттегля, вероятно за да ни даде време да свикнем с новите условия при които ще се развиват събитията и ситуациите през идния месец.
Не се учудвайте, ако обстоятелствата или собственото ви настроение предизвикат промяна в плановете и намеренията за деня.

 

Вероятно мнозина днес ще изпитват затруднения в това да определят какво точно искат и как точно да го постигнат, което може да стане причина за отмяна на предварително уговорени срещи, отказ от планирани действия или просто неоправдани очаквания за деня. Нека това не става причина за недоволство от ваша страна. Приемете го като идеална възможност да обърнете внимание на себе си, да си направите ретроспекция на събитията от изминалите дни и седмици, да се заемете с практични дейности свързани с устройството на бита, да направите малки покупки, целящи да ви осигурят комфорт и удобство. Денят може да протече много спокойно и плавно, ако не се напрягате излишно да пришпорвате събитията. Това, така или иначе няма да ви се получи, но пък ще пропуснете възможността да порадвате на живота и да си доставите удоволствие с простички земни наслади-хубава храна, малки подаръци за себе си и близките, удоволствието от компанията на тесен приятелски или семеен кръг.

 

Вечерните часове обаче ще ни донесат обновление и така желаното от някои раздвижване в социалния и светския живот. Не отказвайте покани и възможности за публични изяви и интензивен социален обмен. Тази вечер е предназначена за празнуване, веселие и разкрепостяване, които в синхрон с енергията на Луната ще ни позволят да се освободим от напрежението, съмненията и тъгата натрупани до момента по една или друга причина.

 

Нощта на Хелоуин този път много удобно съвпада с най-живия и интензивен ден от лунния цикъл, даващ ни възможност да се освободим от всичко което подтискаме в себе си чрез спонтанни действия, освободени и непринудени постъпки, танци и радостни изживявания. Празникът, произтича от келтската традиция и корените му са свързани със Самхейн  - Келтската Нова година. Един от най-магичните дни в годината, в който границата между духовния и материалния свят е тънка и ефирна като воал, зад който всички можем да надникнем. Гаданията и ритуалите имат особена сила, а всички ние получаваме възможност да се простим си миналото и да надникнем в бъдещето с надежда. Време е за празник и почитане на Мъдростта, която поставя Смъртта в основата на Живота. Колелото се завърта и Смъртта отбелязва началото на новия Живот.

 

Огънят, който е ритуалния елемент както на Самхейн, така и на 17 лунен ден, съвпадащ през тази година , ще ни даде силата да трансформираме енергията си, освобождавайки се от задръжки и ограничения.  Бъдете игриви ,спонтанни, топли и леки като  огнените пламъчета; свободни, всепоглъщащи и всеотдайни както светлината, която те носят. Оставете всички неприятни спомени и преживявания да се стопят в радостта. Използвайте я за да прогоните болката и страха, отпразнувайте живота, за да победите Смъртта, но и отдайте и почит като, уважите паметта на починалите си близки и и благодарите, че отнася със себе си всичко което възпрепятства Живота.

 

Работа и бизнес

Денят ще ни позволи да се концентрираме в практични дейности и намерения. Насочете се към онези от тях, които можете да извършвате самостоятелно. Помощта и съветите на другите днес по скоро ще ни печат, отклоняват и дори могат да предизвикат объркване и съмнения.Бъдете внимателни при оформяне на документи, договори и плащания.

 

Здраве, хранене и красота

Пълнолунието днес все още ще поддържа висок енергиен и физически статус, който е необходимо да канализираме с повече движение. Пасивността и усамотението сега са противопоказни за здравето и може да станат причина за здравословни неразположения и душевни кризи.Радостта днес е източник на духовно и физическо здраве и дълголетие . Менюто трябва да е богато-това е един от малкото дни, в които всичко е позволено, но консумацията следва да бъде умерена. Вземайте по малко, за да можете да опитате от всичко.