Абсолютният престъпник - невинен

Най-доброто от печата

30-10-2012, 05:23

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бившият военен министър чу за себе си пореден път в съда "Невинен"

Да, точно той - бившият военен министър, когото ни показваха по телевизията - вързан с белезници и унизен по заповед на прокурора Роман Василев: "Ти си абсолютен престъпник, на колене!"

В съдебните разследвания рухват всички обвинения срещу него - че е сключвал неизгодни сделки с авиотехника, че е ощетил хазната с поточна линия за хангари, че е злоупотребил с пари от завода ТЕРЕМ, че е предложил на следовател 20 000 евро рушвет.

Четирите шумни процеса, за които чуха и глухите в Брюксел, приключват тихо и гузно - точно така, както се измъква на пръсти корупцията.

Може мнозина да имат чувството, че корупцията витае някъде около папките с делата. Прокурорите даже имат "вътрешно убеждение" за това. Но въз основа на чувства, мисли и слухове осъдителни присъди не се издават. За тях са нужни доказателства, събрани по реда на Наказателнопроцесуалния къдекс (НПК). И слава на демокрацията, че е така.

Въпросът е кой ще отговаря за преживяното от Цонев накрая - за срама, за нервите, за арестите?... Бихме му пожелали да осъди държавата в Страсбург. Но как, като знаем, че не прокурорите Василев, Тотев и Джамбазов, а ние ще плащаме?