ВМРО се опълчи на радикалния ислям

Политика

29-10-2012, 13:01

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Националисти се обединиха срещу провокациите

Повече от 500 души се събраха в Пазарджик днес на митинг в подкрепа на спокойствието и независимата работа на съдебната власт. Граждани на Пазарджик, членове и симпатизанти на ВМРО, „Атака” и други патриотични формации застанаха срещу провокациите на ислямистите при поредното гледане на делото срещу проповедници на радикален ислям. При досегашните заседания на съда техни привърженици организираха митинги с демонстративно забулени жени, мъже с дълги бради и други нетрадиционни за българските мюсюлмани атрибути.
 
И този път такива не липсваха – повече от 100 души в подкрепа на обвиняемите по делото нарушиха разпоредбите на полицията и направиха нерегламентиран митинг. Вместо да ги разгони обаче, полицията се нае да ги охранява.
 
Консолидацията на националистическите сили е в ход. Това е видно и от множеството хора, събрали се днес тук, в подкрепа на съда в Пазарджик. С тези думи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов откри митинга, организиран по време на съдебното заседание срещу имамите от циганската махала в града.
 
Тук сме не за да създаваме напрежение, както се опитват да представят протеста ни, заяви Каракачанов пред събралите се хора. Напрежението го създадоха  онези от циганската махала с големите бради, облечени в чаршафи като в Саудитска Арабия и техните подставени лица в дрехи, с които наподобяват на пингвини. Те не дойдоха да защитават някой несправедливо обвинен. Те, със своето абсолютно нерегламентирано присъствие пред съда по време на предните му заседания, се опитват да налагат своето разбиране за живота на всички нас, разгневи се Каракачанов.
 
Ние сме тук, за да покажем, че мнозинството от българите искат България да е светска държава. Няма да позволим малка шепа провокатори, финансирани от арабски държави, да прокарват радикален ислям в държавата ни и да ни налагат шериата. Ние казваме „не” на това – каза още лидерът на ВМРО.
 
Случващото се застрашава националното ни единство и териториалната ни цялост, така пък зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки определи делото срещу имамите. В циганските махали навлиза радикален ислям и това не е тайна за никого. Това е една ислямистка революция на българска територия, финансирана извън България. Този процес в никакъв случай не е безобиден. „Вярата е за Бога, любовта е за родината!”, завърши Джамбазки.
 
Множеството издигна транспарант с текст: „Обединени патриоти срещу радикален ислям“. Присъстващите скандираха „България“, „България е светска държава“ „Долу ДПС”. Митингът премина в шествие по централните улици на Пазарджик.