Йоко Оно нямала общо с края на Бийтълс

Булевард

29-10-2012, 12:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Пол Маккартни опроверга наложената през годините теза

Съпругата на Джон Ленън - Йоко Оно, няма вина за раздялата на Бийтълс. Това призна в тв интервю Пол Маккартни и по този начин разби на пух и прах наложената през годините теза.

Интервюто на 70-годишния музикант ще бъде излъчено през следващия месец по английския канал на "Ал Джазира" през ноември.

"Не смятам, че тя трябва да бъде обвинявана за каквото и да било", казва сър Пол пред колегата си по звание тв водещ сър Дейвид Фрост.

Според него Джон Ленън със сигурност щял да напусне групата.

В предаването Макартни твърди още, че Ленън, който беше убит през 1980 г., нямало да напише хитовата си песен Imagine без влиянието на художничката Оно. "Когато Йоко се появи, част от нейната привлекателност беше авангардната й страна, виждането й за нещата. Тя му показа друг начин на съществуване, който беше много привлекателен за него. Така че за Джон настъпи моментът да си тръгне", казва Макартни.

Музикантът разказва още за загубата на майка си на 14-годишна възраст и за смъртта на първата си съпруга Линда през 1998 г. Той споделя и как се чувства като баща и дядо, като за последното казва, че е "най-страхотното нещо".