Забраниха на лоши запалянковци да стъпват на стадиона

Крими

29-10-2012, 11:38

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Феновете псували и заплашвали наред по време на мача Ботев Пд-ЦСКА

Глоби от 200 до 450 лева и забрани за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за една година постанови в събота Пловдивският районен съд за двама футболни запалянковци.

Наказанието отнесоха 25-годишен пловдивчанин и 20-годишен перничанин. То е наложено за проявено спортно хулиганство преди началото на футболната среща между отборите на Ботев Пловдив и ЦСКА, провела се същия ден на стадион „Христо Ботев” в Пловдив. Като фенове на единия клуб двамата са нарушили Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия. Пловдивчанинът обиждал и заплашвал привърженици на противниковия отбор, заплашвал и полицейски служители. Фенът от Перник пък хвърлили бутилка от минерална вода срещу униформени охранители.

За хулиганска проява бе арестуван и младеж, известен с изпълненията си на пловдивската полиция.Вчера около 6,30 часа във Второ РУП бил получен сигнал за възникнал скандал пред дискотека на бул. „Христо Ботев”. Изпратеният на мястото полицейски екип заварил пловдивчанина 23-годишният пловдивчанин, който обиждал и заплашвал охранителите на заведението. Станало ясно, че малко преди това младият мъж стрелял с газов пистолет. Младежът е задържан за 24 часа. Оръжието му е иззето с протокол. По случая е образувано бързо полицейско производство.