Станишев: ГЕРБ ще ни оставят в една опоскана държава

Политика

27-10-2012, 14:32

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Сергей Станишев направи изявление на днешното заседание на Националния съвет на партията.

ГЕРБ ще ни оставят в една опоскана държава с огромни социални проблеми и бедни граждани. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на днешното заседание на Националния съвет на партията.


Към края на управлението на ГЕРБ всеки българин ще бъде по-беден, това е резултатът от управлението на ГЕРБ, добави Станишев. Той посочи, че 700 000 българи официално са без работа. "Това са безработните и обезкуражените. Това е огромен неизползван човешки ресурс. Бедността и безработицата обхващат все повече българи. Половината от населението на страната е в състояние на бедност и лишения. Ние предлагаме спешни конкретни мерки в тази посока", каза Станишев и припомни, че преди изборите ГЕРБ обещаваха по 1000 лв. заплата.


Майчинството, грижите за децата, младежката политика трябва да са във всяка политика, заяви той. Той подчерта, че демографският проблем е много остър национален проблем. Всяка година управление на ГЕРБ е равна на 5 000 по-малко родени деца и няма никаква политика в тази област, отбеляза червеният лидер. "За да има демографско възстановяване на нацията, са важни три стълба – грижата за семействата и за децата, образованието и работа за младите. Това и в предизборния период трябва да е една от водещите ни теми", каза Сергей Станишев