Стара Загора домакин на Балканския шампионат по лека атлетика.

Региони

26-10-2012, 18:37

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Балканиадата ще е през юли догодина

Стара Загора ще бъде домакин на Балканския шампионат за мъже и жени по лека атлетика на 27 и 28 юли 2013 година, предаде "Фокус".

Това бе съобщено днес по време на пресконференция на стадион „Берое”, на която присъстваха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, президентът на Балканската асоциация на атлетическите федерации и Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, зам.-кметът Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, Емилия Драгиева от Управителния съвет на Спортен клуб по лека атлетика „Берое”, общински съветници и др.
По време на Балканиадата официално ще бъде открита новата сертифицирана лекоатлетическа писта на стадион „Берое”. Състезанието ще бъде уникално и с това, че за първи път в историята му в него ще участват 12 държави. Освен това по време на балканиадата ще бъде направена селекция за сборния отбор на Балканите, който ще вземе участие в мача на гигантите, който ще се проведе през август 2013 г. във Франция. Там участие ще вземат отборите по лека атлетика на САЩ, Русия, Италия, Франция, Германия, Украйна и др.
Според кмета на Стара Загора Живко Тодоров ще бъде направено всичко възможно помощните съоръжения да бъдат реновирани в най-кратки срокове, за да кандидатства градът за домакин на Европейското първенство за младежи и девойки по лека атлетика през 2017 г.