Още над 1 млн. лв. в помощ на област Перник

Региони

26-10-2012, 17:03

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

От няколко седмици на терен в Перник и Радомир работят доброволци, които безвъзмездно оказват помощ на пострадалите домакинства

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет (МВКВП) разпредели още малко над милион лева за укрепване и ремонт на сгради, пострадали от земетресенията в област Перник.

 

По силата на това решение около 500 хиляди лева се предоставят за възстановителна помощ за лица и 500 000 лева – за укрепване на общински сгради.

 

С последното решение на Междуведомствената комисия в Област Перник са подпомогнати над 450 домакинства (390 жилища частна собственост и четири сгради етажна собственост), 29 обществени сгради, както и храмът "Св. Иван Рилски" в центъра на Перник. В допълнение Министерството на културата отпуска допълнителен ресурс от 120 000 лв. за ремонт на читалища, пострадали от трусовете.

 

През следващата седмица започва изграждането и на първите 10 сглобяеми къщи, осигурени за най-тежко пострадалите със средства от националната благотворителна кампания на Българския червен кръст. На своето последно заседание вчера Областният обществен съвет в Перник разгледа още шест случая, които ще бъдат предоставени за одобрение от БЧК.

 

От няколко седмици на терен в Перник и Радомир работят доброволци, които безвъзмездно оказват помощ на пострадалите домакинства за отстраняване на щетите от земетресенията.