Мисията на Павлова: Градежът на пътища!

Политика

26-10-2012, 12:08

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Строителната министърка с послание в Деня на строителя

Само когато строим, градим и развиваме, вървим напред, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по повод празнуващите днешния празник на строителя, 26 октомври, Димитровден.

“Все още продължаваме да сме най-младият екип, но успяхме да постигнем много успехи и доказахме, че сме енергични и целеустремени. Започвайки от пътната инфраструктура, сме щастливи, че 40 години след изграждането на автомагистрала „Тракия“, имаме изградени още 80 километра”, похвали се тя.

Павлова се надява догодина да бъде завършена магистралата и да се продължи с изграждането на останалите магистрали в страната.

Според Павлова пътищата в северозападна България ще бъдат един от основните приоритети на министерството през следващата година. Също така и изграждането на пътя между Бургас и Слънчев бряг.

„Вчера пуснахме 55 километра от Подбалканския път – София – Пирдоп. Ние не забравяме и развитието на второкласни и третокласни пътища. Към днешна дата вече 600 километра такива пътища са рехабилитирани благодарение на спестени средства от тръжни процедури. Тези пътища са изключително важни, защото дават достъп до туристически дестинации, но и дават спокойствие на хората в по-малките населени места да се придвижват. Тази година беше годината на изпълнението на проекти. Вече 266 детски градини са санирани и обновени, посочи още строителната министърка.