Пазарджиклия взриви Facebook! Родното ФБР го дири

Крими

25-10-2012, 09:09

Снимка:

Facebook

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Haktan Muwahhid твърди, че е салафит, в профила си пусна клип с главорези

Родното ФБР и Facebook блокираха страницата на потребител с името Haktan Samir Muwahhid, който във визитката си в профила пишеше, че работи за Аллах и живее в Пазарджик.

От Пазарджишкото звено на ДАНС обявиха, че са се самосезирали за скандалното видео, качето от него, който се определя за салафит, на което се вижда как мъж реже с моторна резачка главата на пленник.

Двамата осъдени на смърт са опрени до една стена, а отстрани до тях е изправен палачът им с резачката, който крещи нещо на арабски.

Ужасяващите кадри продължават да разпалват коментарите в социалната мрежа, макар профилът вече да е изтрит.

Нaktan Samir Muwahhid твърди още, че е от Пазарджик и освен български владее турски, английски и арабски. Сред страниците, които харесва, е тази на убития терорист Осама бин Ладен, както и архивни кадри от самоубийствения атентат на кулите близнаци в Световния търговски център.

На страницата му присъстваха и снимки на мъже с бради и камуфлажни униформи, а един от тях държи автомат.

Повечето показват характерния знак за салафитите - показалец, насочен нагоре, с което казват, че Аллах е един.

Провокацията във Facebook идва на фона на продължаващото в Пазарджик дело срещу 13 имами, обвинени за участието в нелегалната радикална организация "Ал Уакф ал ислями".

 

Повдигнатите им обвинения са за налагането на антидемократична идеология и за ръководенето и членуването в радикалната организация, която налага ново тълкуване на исляма.