Голфът ни с удар за $100 милиона

Най-доброто от печата

24-10-2012, 06:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Шампионатът Volvo World Match Play 2013 у нас е между 16 и 19 май

Невероятно, но е факт! 24 от най-добрите голфъри в света идват у нас за турнир през май. Свръхпрестижният турнир "Volvo World Match Play Championship" ще се играе през 2013 г. на игрище "Тракийски скали" между Каварна и Балчик.

Това стана възможно, след като "Volvo" и компанията IMG обявиха своята нова голф стратегия - шампионатът се пренася на нови географски територии, които отговарят на бизнес интересите на автомобилния гигант.

Първата страна, която се възползва от промяната, е България. Голф шампионатът Volvo World Match Play 2013 у нас е между 16 и 19 май. Само за няколко часа новината беше разпространена от най-големите медии на 5-те континента. 
48-то издание на един от най-престижните турнири в света ще бъде организирано със съдействието на правителството и Българската голф асоциация. Събитието се отразява от над 250 световни спортни медии и се гледа от над 1,5 милиарда души. Преки излъчвания има по Еurosport, Sky, CNN, Rеuters, IMG. Турнирът се посещава от над 8000 заможни туристи, които искат да видят на живо Тайгър Уудс, Рори Макилрой и останалите звезди.

Точният списък ще стане ясен веднага след Нова година. Маркетинговият ефект от всички предавания, репортажи и публикации в медиите ще бъде равностоен на 100 милиона щатски долари рекламно време за България. 
У нас ще пристигнат 24-ма от най-добрите професионални голфъри в света, които ще си разделят 3,4 милиона евро.