Съседска хвалба: Имаме си магистрали!

Политика

23-10-2012, 09:05

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Искаме Ви битума! Всичкият, рече Борисов на Бериша

Имаме си и ниски данъци, каза Борисов в Албания

В България никой не вярваше, че ще построим магистрали. Това каза снощи премиерът Бойко Борисов на бизнессрещата между българския и албанския бизнес в Тирана.

По думите му десетилетия наред у нас само се е говорило, че ще се построят, но в общи линии имаше само двулентови пътища, допълни министър-председателят.

"Завършихме магистрала „Люлин”, в пълни обеми строим „Тракия”, „Марица” и „Струма” и две отсечки на „Хемус”. Особено „Марица” и „Струма” са изключително важни и за Албания. Те са естествените системи, които в най-скоро време, аз съм убеден, било чрез предприсъединителните фондове, било – ставайки членки на ЕС, между България, Македония и Албания - коридор № 8 ще стане", уверен е Борисов.

"Колкото повече пътувам и опознавам Балканите, толкова повече си мисля дали умишлено не сме държани в миналото без инфраструктура", каза той и допълни, че не е нормално между столиците на нашите държави да се пътува над десет часа, а пътищата да са в безобразно състояние.

"Благодарение на една добра политика в последните 20 години, България извървя пътя си и е член на НАТО, член на ЕС. В момента е една от държавите, които имат от най-добрите фискални показатели – най-ниски данъци в ЕС, нисък бюджетен дефицит, нисък външен дълг и една много вече бих казал – модерна инфраструктура", каза Бойко Борисов.

Премиерът ни се похвали още, че ЕК кофинансира 80 % от нашите проекти.