Баща съди Община Русе за смъртта на дъщеря си

Региони

22-10-2012, 13:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Момичето загинало преди 3 години

Русенец заведе дело срещу общината заради лошо поддържани подлези, които станаха индиректно причина за смъртта на дъщеря му на 20 май 2009 г.

Тогава отличничката от Математическата гимназия - 16-годишната Петя, бе прегазена от ТИР на бул."България", докато бърза да вземе автобус за училище.

Днес в Русенския районен съд бе първото заседание по делото, в което Пламен Митев обвинява местната управа, че не е създала необходимите условия за преминаване през подлезите на бул. "България". "Тогава хората нямаха друг избор, освен да пресичат пътното платно заради невъзможността за преминаване през подлезите", заяви бащата на момичето. Заедно с адвоката си той иска да докаже, че подлезът е бил практически неизползваем заради липса на осветление, камари с боклуци и като свърталище на проститутки.

Искът е за 10 000 лв., които Петър Митев възнамерява да преведе по сметките на два от детските домове в града. На днешното заседание адвокатът на ищеца предложи споразумение на юриста на Община Русе, но преди да се вземе такова решение, трябва да стане ясно и становището на кмета Пламен Стоилов. Делото бе отложено за 14 ноември.