Не строим тайно АЕЦ "Белене", увери Добрев

Политика

21-10-2012, 14:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Приоритет е удължаването на живота на 5-ти и 6-ти блок на "Козлодуй"

Все още не са ми докладвали кой друг, освен уволненият вече управител на предприятие "Трафоелектроинвест" Марин Ангелов, е замесен в продължаващото строителство на инфраструктурата за АЕЦ "Белене". Това каза пред БНР министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

Ангелов беше освободен в четвъртък заради писмо, който той е подписал до кмета на Свищов за изграждане на високоволтова линия за осигуряване връзка на бъдещите мощности, които ще бъдат изградени на площадка АЕЦ "Белене".

Действията на Марин Ангелов събудиха подозрения в опозицията и по специално при Синята коалиция, че ние строим АЕЦ "Белене" тайно. Това не е така и съответно господинът понесе своята отговорност. Не мисля, че има други подобни случаи, категоричен е Добрев.

По негови думи първи приоритет на правителството в сферата на енергетиката е удължаването на живота на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй".

Според Добрев за десет години може да бъде построен нов блок на АЕЦ "Козлодуй". Той добави, че централата в Белене би се построила за по-кратко време, но поясни, че строителството на един нов блок в "Козлодуй" си заслужава.