Съдебни изпълнители извадиха на тязгяха хотели по морето

Региони

21-10-2012, 12:22

Снимка:

КЧСИ

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Само за седмица нови 4 хотела са обявени на търг

Четири хотела в най-тузарските точки по родното Черноморие изкараха на търгове за милиони частни съдебни изпълнители само за последната седмица.

С над 50% по-ниска е цената за една от лъскавите сгради в курортната перла Слънчев бряг в сравнение с обявената преди месеци, показа проверка на Burgasutre.bg.

Поредният опит за публична продан е за суперлуксозния хотел “Клисура”, който се намира в източната част на комплекса. Хотелът, който е разположен на 100 м от морето, в началото на годината вървеше за над 7 млн. лв.

През март цената падна на 6,2 млн. лв. В разгара на лятото се търгуваше за 5 милиона, а сега наддаването ще започне от 3,6 млн. лв. Така за по-малко от година стойността му падна с повече от  50%.

Комплексът е оборудван с открит басейн и голяма градина, която опасва цялата постройка. Климатици във всяка стая, безплатен достъп до Wi-Fi и румсървис са част от екстрите за посетителите. Масивна пететажна сграда, със застроена площ от 568 кв. м и разгъната площ от 2 534 кв. м излезе на тезгяха заради дълг към ОББ. На 19-и ноември ще стане ясно дали изгодната оферта е привлякла нов собственик да стопанисва обекта.

На поредна публична продан излиза и хотел “Елири”, който се намира на 50 метра от плажната ивица. Цената на синьото бижу, което разполага с панорамен асансьор, от юли досега падна с 360 хил. лв. Сега имотът и луксозната постройка в центъра на Несебър са с начална цена 1,41 милиона.

Според обявлението на частен съдебен изпълнител Ивелина Божилова новият собственик ще се сдобие и с бистрото, изградено в хотела. Общата застроена площ на сградата е 301 кв. м, като разгънатата застроена площ е 1 505 кв. м.

Два хотела в Свети Влас с начална цена 1, 28 и 2,20 млн. лв. също ще търсят нов собственик в средата на следващия месец.