Левски-ЦСКА астрологичен коментар за срещата на 20 октомври

Хороскоп

19-10-2012, 16:13

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Като цяло анализът клони към победа за Левски, макар и без ярко изразено превъзходство, което не изключва и възможност за равнество.

Анализът на двубоя е направен въз основа на карта, построена за часът и мястото на срещата - 20 октомври, 16 часа, в София.

Картата е коварна, макар и ярко изразена и прекрасно описва вечния двубой между двата отбора и откритата неприязън която клубовете и привържениците изпитват един към друг. Нептун (тайни, измами, илюзии, неясноти) се намира по хоризонталната ос, твърде близо до Асцендента, като при това е ретрограден, т.е. приближава се към него. Този фактор създава неопределеност и може да дискредитира прогнозата.

 Но нека да разгледаме първо състоянието на участниците:

Домакинът ЦСКА, основан на 05.05.1948 г.
За ЦСКА като отбор предстои сложна година при съществуваща възможност за успешен сезон. Промени в стратегията и тактиката могат да осигурят временни успехи до май месец и частично отлагане на по-сериозните проблеми, с които отбора предстои да се сблъска през есента на следващата година. Вероятна причина за това е криза в управлението и временни решения и козметични промени, целящи нагаждане към условията, а за повече и дума не може да става. Дори получената съвсем наскоро благословия и подкрепа от хора и институции, разполагащи с ресурси и власт, която вероятно в момента цели да стабилизира положението в отбора, няма да оправдае очакванията с достатъчно траен ефект. Напротив - впоследствие това може стане причина за ревизия по възникнали съмнения за неефективно и нецелесъобразно финансиране и изразходване на ресурси. Ревизията ще приключи с доста сурова оценка и мерки, целящи да изрежат онова което е негодно, нежизнеспособно и застрашава фундамента. В деня на дербито отборът има солидна подкрепа от астрологични фактори и всички шансове за успех, макар и не без финансова компенсация във връзка с осигуряването на по-благоприятни възможности.

 Гостът Левски, рождена дата 24 май 1914 година

 За Левски като отбор сезонът би могъл да бъде успешен, макар че и тук успехът е двузначно понятие. Забавяне и липса на резултати и напредък през зимните месеци ще подчертаят и изискат нуждата от вътрешни промени и преосмисляне на стратегически цели, както и методите за постигането им. И тук, както при ЦСКА, се наблюдава очевидна нужда от промяна, която ще бъде осъществена вероятно през следващата година. Тя би могла да касае собственост и управление и е свързана с  несъвпадане на лични интереси с идеологията на клуба, както и с необходимост от реорганизация, кадрови промени и методика, целящи да направят работата по-ефективна. Можем да очакваме и яка преса от страна на тези, които искат да запазят статуквото. Тук се заформя една малка революцийка, която ако бъде осъществена, ще внесе обновление и буквално нов живот в клуба. Категорично можем да кажем, че дори и да назрее криза, тя ще бъде криза на растеж и обновление. Позитивните тенденции за отбора обаче ще започнат да придобиват своето видимо проявление едва след февруари 2013-а.

Към настоящия момент и в деня на дербито с ЦСКА отборът може да разчита по-скоро на натрупана до момента инерция, отколкото на действителен потенциал и реално превъзходство над съперника. Това ще причини разочарование най-вече за феновете му в деня на срещата. Левски ще се представи по-скоро с личното майсторство на някои от играчите, отколкото с добре организирана и демонстрирана отборна игра, но въпреки това има по-голям шанс за успех от съперника си.

Според българския букмейкър "Еврофутбол", Левски е фаворит в мача. Коефициентът за победа на "сините" е 1,90, а за успех на ЦСКА е 2,90. Ставката за равенство е 2,85.

 А сега - към коментара на срещата:

Тъй като Левски е фаворит, той взима Асцендента и десети дом (победата), а техните управители стават сигнификатори на отбора. Това са Сатурн (Г1) и Юпитер (Г10). Срещуположният на асцендента дом7 описва откритите врагове в случая ЦСКА, който взема и 4-и дом, като 10-и от 7-и. Съответно сигнификатори на ЦСКА стават Слънце (Г1) и Меркурий (Г4). Венера, находяща се в дом7 става косигнификатор на ЦСКА.

В подобни карти ъгловите планети и позициите на главните сигнификатори са от съществено значение за прогнозата. Наличието на Нептун в първи дом отслабва позициите на Левски и задава някои въпроси, които не са обект на изследване в настоящия коментар. Венера като добротворец подкрепя ЦСКА, но самата тя е в знак на своето падение, което не и позволява да разгърне потенциала си.

И двете планети описващи отборите - Сатурн и Слънце се намират в дом 8, който е един от най-неблагоприятните и отново подчертава дълбокия негативизъм заложен в двубоя и страстната битка "на живот и смърт" която отборите водят от години. Сатурн е в началото на Скорпион - неутрален за него знак, докато Слънцето е във Везни, в знака на своето падение, което е индикация в полза на Левски.

Юпитер, който е сигнификатор на победата за Левски обаче е в изгнание в Близнаци при това ретрограден и намиращ се в дом 4 под управлението на Меркурий- сигнификатора на победата за ЦСКА. Това би бил много силен показател в полза на ЦСКА, ако Юпитер не беше ретрограден, а самия отбор отслабен заради неблагоприятната позиция на Слънцето и Венера. Така или иначе обаче, това подсказва, че евентуална победа за Левски е съвсем несигурна ще бъде с минимално превъзходство. Този фактор също е много силен показател за  евентуално равенство.

Луната се намира в Козирог, в знак на своето изгнание. Освен всички други негативи породени от това, тя със сигурност не обещава приятни емоции за феновете. До излизането си от знака, прави благоприятен аспект с Венера и Меркурий и неблагоприятен със Слънцето-индикация в полза на ЦСКА, но....ако срещата се състоеше на другия ден. В този случай до края на мача тя ще направи  тригон единствено към Фортуна /точката на щастието/, което е индикация в полза на Левски и съвпад с Плутон, което според мен няма отношение към резултата.

Марс планетата-войн, се намира в Стрелец, точно на МЦ/10дом/, което е фактор сочещ намерението на Левски да постигне победа на всяка цена и явното самочувствие на победител което ще  има отбора в началото на срещата.

Като цяло анализът сочи победа за Левски, макар и без ярко изразено превъзходство. Неподвижните знаци по хоризонталната ос, слабата позиция на Слънцето като главен сигнификатор на ЦСКА и липсата на аспекти към него, както и липсата на изразена активност на Луната, сочат запазване на статуквото - тоест потвърждение на очакванията на букмейкърите. Прогноза за равенство също не е за подценяване, превъзходствоно на Левски е минимално и победата му е по-скоро ръцете на Фортуна, отколкото в краката на играчите.

Активност можем да очакваме както следва:

В 16,14 часа - в полза на Левски. Тази ситуация може да реши мача
В 16,26 часа - в полза на ЦСКА. Тук е възможно Левски да допусне грешка или да изтърве възможност, която би гарантирала победата
В 16,38 часа - пропуск на Левски, от който ЦСКА може да се възползва в 16,46 часа
В 17,08 часа - в полза на ЦСКА
В 17,16 часа - в полза на ЦСКА
В 17,40 часа - в полза на Левси

Съществено уточнение е, че ако мачът продължи извън обичайното време и има продължения това ще увеличи шансовете на ЦСКА.

Искам да обърна внимание и на една доста ярка и смущаваща ситуация. Вертикалната ос описваща линията на победата за двата отбора е афлектирна от две звезди, които от незапомнени времена носят славата си на Злосторници - Антарес и Алдебаран. Те биват проводници агресия и много разрушителна енергия образуват така наречената линия на катастрофите. Освен че много добре описват жестоката битка между двата отбора и агресивно ненавистническите чувства които хранят феновете им един към друг, подчертаването им е сигурен фактор за потенциална опасност от сблъсъци. Тя се потвърждава и от факта, че в края на мача тази линия ще бъде пресечена  от Луната, която е в съвпад с Плутон. Плутон е също една разрушителна и отмъстителна планета, която виждаме обичайно замесена в битки и инциденти и е неконтролируем проводник на трудни за овладяване емоционално-агресивни изблици. Плутон е колективна планета и по правило не се разглежда като фактор при подобни анализи, но тук придобива съществено и конкретно значение. Луната сама по себе си е сигнификатор на народните маси (в случая фенове) и описва тяхното настроение и емоционално състояние както и дълбоките психологични и поведенчески мотиви. Позицията и в Козирог предполага чувство за загуба, тъга и неудоволетворение. Плутон особено разположен в Козирог, описва държавната власт и нейните силови структури, охранителните органи, както и организирани групи с агресивна идеология и мотивация. Обичайно и най-вече през последните месеци контактът между тях създава предпоставки за  конфликти и сблъсъци свързани с агресивно налагане на волята и разрушителни действия мотивирани от непримиримост, гняв и желание за отмъщение, по време на многолюдни събития и обществени прояви.

Би било добре ако органите на реда са в повишена готовност да реагират на евентуални сблъсъци, противообществени прояви и деструктивни разрушителни действия от страна на освирепяла тълпа, макар че е възможно самите охранителни органи да натиснат спусъка и да отключат гнева и. Медицинските екипи също трябва да могат бързо да реагират, тъй като подобни ситуации не минават без жертви.

В подобни ситуации е уместно да си припомним, че спортните двубои са замислени в древността, като начин да се разреди напрежението и се даде позитивно направление на разрушителни тенденции, с което се цели предотватяването на беди, а не тяхното провокиране.