Бакшишът, возил жриците на големия Капон, под гаранция за 5 бона

Крими

19-10-2012, 15:21

Снимка:

Славея Стоянова, Burgasutre

Автор:

Нели Иванова, Burgasutre

Всичко от Автора

Карал проститутки, но не бил част от схемата

"Искам ако може условна присъда, да мога да работя и да се грижа за жена си и детето си, ако може пуснете ме под домашен арест".
С тези думи се обърна към съдия Пламен Синков сливналията Данчо Желязков, който бе закопчан преди два дни за бизнес с проститутки заедно с жена си Венцислава, таксиметровия шофьор Пламен Дачев - Габъра и Валентин Донев, по-големия брат на съдения за имотни измами Здравко Донев - Капона.

Мъжът очевидно не разбра, че магистратите, пред които се изправи днес, няма да решават дали той е виновен или не, а ще се произнесат за това дали да прекара в следствения арест времето до началото на процеса. Въпреки това му объркване, не стана ясно и друго - как възнамерява да работи и да се грижи за семейството си, ако бъде под домашен арест.

Въпреки шеговития отговор, който той получи от магистратите, в крайна сметка те решиха, че трябва да го оставят на топло заедно с Валентин Донев.

Съдът обаче реши да пусне таксиметровия шофьор Пламен Дачев, като му наложи 5000 лв. парична гаранция. Оказа се, че той е привлечен и по друго дело от миналата 2011-а г. по сходно обвинение. Там също бил освободен от ареста, но срещу 2000 лв.

Според защитата му това, че е карал проститутки не означава, че е бил част от схемата. Освен това показал "безупречно поведение" навън.

"Довереникът ми не е осъществил нито един признак на обвинението по чл. 159А /за набиране, транспортиране, укриване с цел развратни действия - бел. ред./, професията му е таксиметров шофьор, не може да си избира клиентите, качва и проститутки, и наркомани, и всякакви други хора", заяви адв. Коцев.

Според обвинението именно големия Капон бил тартор на групата, а част от момичетата, използвани в бизнеса, били непълнолетни. Още след задържането им Венцислава, която отговаряла за подбора на жриците, бе пусната под домашен арест, за да се грижи за няколкомесечното си бебе от Данчо Желязков.

Днес окръжните магистрати потвърдиха това решение, въпреки нейните аргументи, че така не може пълноценно да се грижи за бебето си.