Закопчаха брата на Капона, въртял проститутки с още трима

Крими

16-10-2012, 11:50

Автор:

Нели Димитрова, Burgasutre

Всичко от Автора

Някои от жриците са непълнолетни

Братът на съдения за крупни имотни измами Здравко Донев - Капона бе закопчан заедно с още трима авери по обвинение, че въртели бизнес с проститутки, някои от които били непълнолетни, предаде Burgasutre.

Според данните от полицията 50-годишният Валентин Донев си организирал схема, в която за него работели 41-годишния Пламен Дачев от Бургас и семейство от Сливен – Данчо Желязков на 31 г. и жена му - Венцислава, на 24 г.

Четиримата са закопчани при спецакция на бопаджии и вече са привлечени като обвиняеми за трафик на хора. Срещу мъжете е наложен постоянен арест, а жената е освободена под домашен арест, за да се грижи за малкото си дете. 

Според криминалистите ангажиментите на бургазлията и сливенчанина в схемата били да превозват и охраняват секс-компаньонките.

Венцислава пък трябвало да подбира момичетата, използвайки свои познати и приятелки за връзка.

От девойките не се криела основната цел на дейността им, като първоначално им било обещано приходите да се делят наполовина. Впоследствие обаче процентът все повече намалявал. На финала момичета били принудени да дават 70% за сутеньора и едва 30% да запазват за себе си, разкриха разследващи.

До момента пред съдия са разпитани близо 18 свидетелки, от които пет са непълнолетни. Голяма част от момичетата са набирани от вътрешността на страната. В Бургас им били осигурявани квартири. Непълнолетните работели само през деня, но родителите им не били запознати с дохода, който си докарвали странично.

Момичетата, на възраст между 15 и 25 години, предлагали сексуални услуги срещу заплащане в импровизирани клубове в централната част на Бургас, а през летния сезон се изтегляли на квартири край морето. Според разследващите те упражнявали дейността си и в к-г Каваците край Созопол.

За час стандартен секс тарифата им била 100 лв., без транспортните разходи и наем за предоставеното помещение, за половин час цената падала до 60 лв.

Промопакетът за сезона бил 400 лв. за 6 часа. По данни на девойките някои от тях употребявали и марихуана, за да бъдат по-оборотни и отстъпчиви пред желанията на клиентите.

При претърсване в жилищата на задържаните антимафиотите иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, боеприпаси, компютърни конфигурации с порнографско съдържание, визитки на момичета на повикване, сексуални артикули и марихуана.