16 октомври: Бъдете активни и общителни

Слънце във Везни, Луна в Скорпион

Астрологична картина на деня - 16 октомври

Бързи и позитивни промени ще ни подтикнат към активни действия, пътувания, интензивен обмен на информация и обмен на идеи във вторник. Можем да разчитаме на взаимност и разбиране както в деловото общуване, така и в интимния живот. А в трудни ситуации със сигурност ще намираме адекватна помощ и подкрепа.

Луната в Скорпион може да предизвика вълнения във връзка с неуредени финансови въпроси. Мнозина ще почувстват нужда от финансова или морална подкрепа. Имайте предвид обаче, че щедрите обещания, дадени сега, едва ли ще бъдат реализирани и вероятно ще редуцират размера си - не разчитайте само на тях. Дори да получите желаната помощ, особено що се отнася до финансова такава, днес е разумно да отложим покупки и инвестиции, които не можем да покрием сами. Необходимо е също да избягваме капаните, залагани от собствените ни слабости и капризи. Стремежът към излишества днес може да застраши както портфейла, така и здравето ни.

Щастливо и ползотворно ще пrотече деня за онези, които изберат да насочат интереса и потенциала си в общуването. Така или иначе случайни ситуации и обстоятелства ще ни поставят в обкръжението на симпатични и приятни за нас личности. Флирт и закачливост също няма да липсват, така че денят може да ни донесе вълнуващи срещи и запознанства и много радостни мигове, в компанията на близки приятели и случайни познати. Затова още от сутринта се погрижете да имате приветлива външност и се настройте общително и доброжелателно.

Работа и бизнес

Денят е благоприятен за стартиране на нови делови проекти и провеждане на срещи, касаещи тяхното развитие и осъществяване. Бъдете готови на разумни компромиси по спорните въпроси - това със сигурност ще увеличи шансовете ви за успех. Що се отнася до инвестициите - те изискват предпазливост и добре съставен бюджет. Не надценявайте възможностите си и не възприемайте желаното за действително.

Здраве, хранене и красота

Мощни енергийни потоци, целящи да извадят организма от състоянието на застой и да го заредят с активност и виталитет, днес ще ни накарат да почувстваме прилив на сили и енергия. Същевременно собствените ни капризи, кулинарни и алкохолни пристрастия могат да възпрепятстват този процес, което със сигурност ще има негативен ефект както върху тялото, така и върху психиката. Да спазваме диети и ограничения днес ще бъде почти невъзможно, но можем да се постараем да не прекаляваме.Онези, които устоят и стартират днес нова здравословна програма, двигателен режим или лечение, със сигурност ще могат да се придържат стриктно към тях, а резултатите вероятно ще надминат очакванията им.