Без импровизации в данъците, зове Командира

Политика

15-10-2012, 14:24

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Няма да подкрепим Десятъка, заинати се лидерът на ДСБ

"ДСБ няма да подкрепи никакви импровизации на тема вдигане на данъчна тежест, особено направени в последния момент и свързани с облагане на каквито и да било доходи, включително и тези от лихви", заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

"Причината е проста. Ние сме съгласни да се обсъждат данъчните ставки едва, когато видим завършени реформи и разберем колко струва издръжката на държавния апарат и производството на държавните услуги в сферата на образование, здравеопазване, сигурност и т.н. За това няма да подкрепим данъка", категоричен беше Командира.

Той счита, че един опит да се промени системата за пряко облагане и намаляване по този начин на нетните доходи на хората ще доведе до хаос в системата.

Иван Костов посочи още, че след разглеждане на резултатите от срещата с президента Плевнелиев ДСБ остава на същата позиция по въпроса за АЕЦ "Белене".

"Проследявайки реакциите на всички, които са се изказвали по АЕЦ "Белене" , ние ще изчакаме формулирането на въпроса, като защитаваме своята позиция против референдума като противоконституционен и ще събираме подписи за атакуване на това решение пред Конституционния съд", заяви още той.