ВМРО иска общ референдум за Турция и за "Белене"

Политика

15-10-2012, 13:01

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предложението на "войводите" е с цел намаляване на разходите

Референдумът за АЕЦ „Белене” да се проведе заедно с референдума за членството на Турция в Европейския съюз предлага ВМРО.

Това е ефективно и евтино решение, което не противоречи на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, твърдят воеводите.

Желанието на ВМРО е по този начин да се намалят разходите по двата чакащи референдума.
Предложението на ВМРО идва, след като партията, заедно с телевизия СКАТ, събра стотици хиляди подписи преди две години с искане - българската позиция за кандидатурата на Турция за ЕС да бъде решена с национален референдум.
"В момента се появяват всякакви идеи за референдуми, но все пак събраните подписи за членството на Турция в ЕС чакат решение, тъй като преминаха успешно проверката за валидност на ГРАО, а правната комисия на НС излезе с решение за внасяне на точката в пленарната зала. Въпреки това Народното събрание все още не е обсъждало предложението. Това забавяне от две години е грубо нарушение на закона за референдумите", припомня вече няколко пъти ВМРО.
Председателката на парламента Цецка Цачева пък досега се оправдава с това, че липсвали решения на две ресорни комисии. На практика шефката на парламента се оправдава с това, че… не си е свършила работата, завършват от ВМРО.