Нова Загора чества своя празник с литургия и с... Ивана

Региони

14-10-2012, 20:08

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Чалга звездата Ивана весели жителите на града

На Петковден Нова Загора отбелязва своя празник.

Денят започна с празнична литургия в църквата "Света Петка", отслужена от Негово Високопреосвещенство Галактион - митрополит на старозагорската епархия.

Светлият Християнски празник бе почетен от кмета на Община Нова Загора Николай Грозев, зам. областния управител за област Сливен Пейчо Пейчев, представители на общинското ръководство, общински съветници.

Християнската Светица от 11 век, Света Петка-Параскева Българска е избрана за покровителка на града още предците на новозагорци. Тя лекува болни и страдащи приживе и след смъртта си. Покровителка е на децата и жените, на дома и семейството.

С молитва за здраве и благополучие в църквата, носеща името на Преподобната Света Петка, се стекоха много жители и гости на Нова Загора, за да запалят свещи и да почетат светия християнски празник.

Подарък за жителите на Нова Загора по повод празника беше и концертът на певицата Ивана. Той е част от голямото й национално турне "Надуйте музиката", стартирало в средата на септември. След като прозвуча нейното "Здравейте, Нова Загора!", певицата благодари за топлото посрещане.

"Днес видях един нов град", сподели впечатленията си от обновена Нова Загора, преди да започне музикалният й маратон, продължил над два часа. Част от турнето са и познатите от "Гласът на България" млади таланти Невена и Наско, както и обичаните комици Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев. Особен колорит придадоха и грациозните танцьори от танцова формация "Етнофолк" Пловдив.