Полицейски синдикат изяви готовност за протест

Архив Пловдив

13-10-2012, 18:07

Снимка:

Plovdivutre

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Или ние сме малоумни или някой се опитва да ни направи на такива, гневят се униформените

Синдикалната федерация на служителите в МВР може да излезе на протест. Това обявиха от организацията, след като преди няколко дни вътрешният министър Цветан Цветанов прекрати споразумението за сътрудничество със СФСМВР.

 

Не изключваме протести, при положение, че нито едно от исканията ни не е разгледано. Никой не желае да обсъжда това, което сме поставили на масата. Това заяви шефът на синдиката Валентин Попов.Той посочи, че федеративният съвет на организацията ще реши на 10 или 11 ноември дали ще има полицейски протести.

 

Ние говорим за увеличение на заплатите и го говорим не защото на нас така ни харесва, а на база на това, което сме чули от ръководството и лично от министър Цветанов. Извинявайте, но предложените 60 лева не са обещаните 7 процента. Тоест трябва да приемем, че или ние всичките сме малоумни или някой се опитва да ни направи на такива, оплакаха се синдикалистите. Настояваме за двустранни преговори, а не само за участие в Съвета за социално партньорство, категоричен бе Валентин Попов.

 

В петък останалите 5 организации заявиха, че няма да излязат на протест, въпреки че няма да има увеличение на заплатите в системата. Те се съгласиха с предложените им 60 лева ваучери за храна, отбелязва Днес.дир.бг