Сидеров пред Плевнелиев: Ние сме "за" Белене!

Политика

12-10-2012, 12:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Националистите харесват въпроса на БСП за допитването

Атака е "за" провеждането на референдум с въпроса, който е формулиран в подписката от БСП - "Искате ли България да развива ядрената си енергетика чрез изграждане на ядрена централа на площадка Белене?"

Това заяви лидерът на националистите Волен Сидеров след консултацията по въпроса при президента Росен Плевнелиев.

"Хората вече са се подписали под този въпрос, не под друг въпрос. Тези 540 000 легитимни подписа са поставени под въпроса а не под някакъв друг абстрактен", обясни Сидеров.

Лидерът на "Атака" припомни, че мнението на президентството е, че референдум трябва да има, но не с въпрос за Белене, а за ядрената енергетика.

Според "Атака" обаче това е едно и също, затова националистите настояват първо да се промени закона, да отпаднат ограниченията и тогава да се отиде на референдум.

"Ако сега референдумът се проведе по сегашния закон, той просто е безсмислен", категоричен бе Волен Сидеров.

Той допълни, че от "Атака" са представили на президента 6 поправки в Закона за референдумите. Сред техните предложения са: да падне ограничението за референдум да са гласували толкова, колкото на изборите.

Друго тяхно предложение е да се намали броят на необходимите подписи за референдум от 500 000 на 200 000. Освен това в техните предложения се поставя срок от 3 дни за председателя на НС, в който той трябва да даде на ГРАО подписите за проверка.