Корнелия Нинова дава Яне на прокурор

Политика

12-10-2012, 11:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Снемане на имунитета и започване на досъдебно производство иска депутатката

Депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова обяви, че ще сигнализира главния прокурор за действията на Яне Янев в качеството му на председател на новосформираната анкетна комисия за проучвания на случаи и факти за корупция по високите етажи на властта.

Г-н Янев публично ме обвинява в корупционни сделки, свързани с енергетиката, изграждането на АЕЦ "Белене" и договори за доставка на газ от Русия, посочи Нинова. Той говори за записани СРС-та на разговори между мен и Румен Овчаров, Кириенко, Шматко и Красимир Георгиев. Г-н Янев, много добре знае, че това не е вярно, категорична бе Нинова.

Тя заяви, че не е участвала в преговори и разговори за доставка на газ и за проекта АЕЦ "Белене", съобщи БГНЕС.

"Никога от мен не са зависими вземането на решения и подписването на решения на темата "Енергетика". Не познавам господата Кириенко и Шматко и не съм говорила с тях по никакъв повод. С Овчаров и Красимир Георгиев не съм обсъждала теми, свързани с енергетиката, газови теми, АЕЦ "Белене" и други", посочи още депутатката.

Според Нинова, Яне Янев е извършил престъпление по член 286 от НК за престъпление по набедяване. Това предвижда наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода и обществено порицание.

Корнелия Нинова поиска от главния прокурор да започне процедура по снемане на имунитета на Яне Янев за извършеното от него престъпление и да бъде образувано досъдебно производство.