Поне 5000 лв. ще струва амнистията на остъклен балкон

Най-доброто от печата

12-10-2012, 08:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Преглед на печата за 12 октомври

След идеята за данък върху лихвите на депозитите, ГЕРБ продължава с рисковани промени в изборната година. "Поне 5000 лв. ще
струва "амнистията" на остъклен балкон", информира от първа страница в. "Сега"

Стотици хиляди собственици на незаконни преустройства, като остъклени балкони например, ще трябва да платят в рамките на една година тази сума, за да ги легализират. В противен случай рискуват да ги загубят. Това е смисълът на промени в Закона за устройство на територията, приети окончателно вчера от парламента, коментира изданието.

Вестникът предлага коментар и по другата основна тема - предлаганият данък "десятък" върху лихвите от депозити.

"Дянков трябва да плаща данък "глупост". Идеите за налог върху лихвите не е лява, нито е дясна. Тя е пиратска. И може да бъде лансирана само от прикрит комунист, който иска догодина властта да се смени. Уж западен възпитаник, пък залповете на Аврора ехтят из главата му", пише в анализа.

"Труд" също продължава линията със заключението "Криви сметки за депозитите". По темата се включва и "24 часа" с пояснението, че "Парите в дебитната карта няма да се облагат с данък".

Владимир Путин и княз Николай Романов ще посетят България, акцентира "Труд".

Те ще дойдат у нас през ноември. Идването на Путин е сигурно, съобщава изданието като се позовава на правителствени източници. Това трябва да стане на 9 ноември. Според външно министерство обаче датата не била потвърдена окончателно.

Визитата ще бъде по повод изграждането на газопровода "Южен поток".

Новината за посещението на княз Романов съобщи бившият премиер Симеон Сакскобургготски след представянето на том втори от книгата "Руските паметници от Освободителната война" в Плевен. Двамата с Романов са написали предговора.

България губи над 2 млрд. лв. по Оперативна програма "Околна среда", алармира в "Дума". И цитират Сергей Станишев, според когото е гръмнала легендатата на ГЕРБ, че усвояват всички пари от ЕС. "От една страна, усвояването е бавно, от друга, върви огромно надписване на договори, които се сключват набързо, без ясни критерии и без финансиране", ДОПЪЛВА ЧЕРВЕНИЯТ ЛИДЕР.

"Първо радио на турски", е водещата новина на "Труд". Гражданското сдружение "Федерация Справедливост България", водено от Сезгин Мюмюнов, иска да се открие процедура за провеждане на конкурс за аналогово радио в района на Кърджали. За да се случи обаче, сдружението трябва да докаже, че в този район има приоритетна аудитория, чийто майчин език не е български, коментира шефът на СЕМ Георги Лозанов.