Бойко уплаши Де Ниро и Траволта

Архив Бургас

11-10-2012, 14:55

Снимка:

сп. Хайлайф

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Холивудските звезди поканиха българския премиер за екшън герой в нов филм

Бойко Борисов стресна Робърт Де Ниро и Джон Траволта с тенис уменията си. Премиерът покани холивудските звезди на партия тенис в Бояна, но и двамата отказали, след като разбрали, че той има завидни постижения, може да ги бие и така да срине реномето им на непобедими звезди.

Тримата си поговориха дружески на вечеря в резиденция „Бояна“ на 10 октомври вечерта, пише dartsnews. На вип срещата, която премиера организира специално за Де Ниро и Траволта,  са били още и шефът на „Ню Бояна“ Дейвид Варод, както и министърът на културата Вежди Рашидов. 

Бойко поговори с холивудските актьори за политика, спорт и кино. Той се впечатли от уменията на Траволта да управлява самолет и му призна, че това е следващата му мечта – да изкара като него професионално свидетелство за пилот. Двамата с Де Ниро дори поканиха българския премиер за екшън герой в нов филм. По време на вечерята звездите хапваха традиционни български ястия, които много харесали, а раздумката с Бойко продължила чак до един часа през нощта. 

Борисов представи България в най-добрата възможна светлина пред актьорите, които заради краткия престой и сгъстения снимачен график, нямаха време да обиколят забележителностите. Затова пък той им разказа за ски туризма, Банско, археологичните разкопки и откритията, които се правят. Премиерът не пропусна да изтъкне и постиженията по време на неговото управление. Коментираха също и липсата на данъчни облекчения у нас за продуцентите, които искат да снимат тук. Родните кинаджии обясниха отново, че е  нужен закон, с който да се стимулират чуждите кинокомпании да снимат тук с отстъпки. За сравнение например подобно постановление скоро ще бъде прието в съседните Сърбия и Румъния и така те смогат да станат по-конкурентни дестинации от нашата страна, която вече се слави с добра база и добри специалисти – актьори, каскадьори, снимачни екипи. 

Робърт де Ниро и Джон Траволта са очаровани от България, разказат от „Ню Бояна“. Дори са се зарекли пред Бойко Борисов, че ще дойдат тук втори път като туристи обаче. Траволта няколко пъти споделял, че е много щастлив от престоя си в страната ни. Де Ниро напук на твърденията колко надменно се е държал на летището, тъй като се ядосал, че го чакат тълпа фенове и папараци, бил земен и естествен. Не е отказал снимка и автограф на никого, дори напротив, показвал фотографии на дъщерята си.