240 лева обезщетението за майчинство и точка

Архив Бургас

11-10-2012, 11:06

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Според Дянков финансовата програма е чрез по-високи доходи преди майчинство да се вдигнат средствата за него през първата година след раждането

За финансовия министър Симеон Дянков е по-важно да се увеличат доходите по време на работа за бъдещите майки, а не обезщетението през втората година на майчинството. Затова то ще остане на своята пикова точка от 240 лева и няма да мръдне и с левче по-нагоре.

Според Дянков обаче финансовата програма е чрез по-високи доходи преди майчинство да се вдигнат средствата за него през първата година след раждането.

Правителството направи много и за тази, и за следващата година да увуличи заплатите в дръжавната администрация, в общините, в армията, в лекарските среди и така нататък, каза вицепремиерът.

Той допълни, че доходите през първата година от майчинството са свързани с това каква е била заплатата, получавана от майката, когато е работила. Средно във финансовото министерство през тази година заплащането се е увеличило с 23 на сто. Така по думите на министъра на финансите, жените във финансовото министерство, които са или ще станат майки, получават над 20 на сто увеличение на дохода за първата година от майчинството.