Ще остане ли Великобритания в Европейския съюз?

Свят

10-10-2012, 15:17

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Жителите на Обединеното кралство искат референдум

За Великобритания е време да реши дали ще остане в ЕС. Това се посочва в статия, публикувана във вестник "Дейли Експрес", в която  се цитира речта на премиера Дейвид Камерън в партийна конференция.

"Национален референдум - това е най-честният, ясен и недвусмислен начин да се определи отношението на Лондон към Брюксел", каза ръководителят на правителството в присъствието на консерватори  в Бирмингам.

Европа се променя, каза още лидерът на партията на торите.

В тази ситуация за Великобритания се появява възможност да намери ново и по-добро решение за взаимодействие с Европа, каза Камерън.

„Аз обещавам, че в процеса на подготовка за следващите избори ние ще направим всичко възможно да намерим такова решение.", обяви още той.

С намаляването на рейтинга на партията на торите и скока в популярността на политически опоненти, особено ръководителят на лейбъристите Ед Милибанд, лидерът на коалиционно правителство най-накрая призна публично нежеланието на британците да остават в ЕС, коментира изданието.

По-рано Дейвид Камерън каза, че идеята "не намира подкрепа от народа" и определи като приоритет намирането на решение за кризата в еврозоната.

Според последните проучвания на общественото мнение, повече от 80% от британците искат в страната да се проведе референдум за оставането на Обединеното Кралство в ЕС.