Оправданията на Модерния ляв след левия прав

Общество

10-10-2012, 09:44

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Да съм ударил човек? Някой сънува, оправда се той

"Да съм ударил българин?", учуди се Христо Стоичков, потърсен от "Труд" за коментар на твърдението на Светлозар Момчилов, че бит от Модерния ляв на парти в Чикаго.

"Сигурно имате предвид един човек, който беше дошъл без покана на бляскавата церемония на Чикаго Файър. И покрай толкова много блясък, усмивки и прегръдки се появи един човек, който започна да нахалства за интервю. Казах му, че по цял свят има правила. Научил съм ги в Барселона - най-големият клуб", коментира той.

Настоящият треньор на Литекс твърди, че този човек не е бил журналист.

"Когато продължи да се държи нахално, не издържах и го хванах за яката. Тогава охраната го изведе. Това е цялата истина. Даже не знам как го е допуснала без покана. Бракониерщина... Бил се оплакал в полицията? От вас чувам такова нещо".

Късно снощи стана ясно, че полицията в Чикаго разследва Христо Стоичков по обвинение в побой над български журналист.

В полицейския доклад към преписката е записано, че "жертвата е ударена със свит юмрук".

Стоичков нападнал главния редактор и издател на местния вестник "България Сега" Светлозар Момчилов, който поискал да вземе интервю от него.

Инцидентът е станал на 8 октомври около 19,30 ч местно време на тържеството за 15-ата годишнина от основаването на футболния клуб "Чикаго Файър" в Историческия музей в Чикаго.