Мъж се обеси преди съдия-изпълнител да влезе в къщата му

Новините

09-10-2012, 10:01

Снимка:

Архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Атанас Чонгов имал стари дългове, затова вчера в дома му трябвало да отиде длъжностно лице

41-годишен мъж от пловдивското Ново село се обеси от страх,

че съдия-изпълнител ще опише и отнеме и малкото му останали ценности, съобщи пловдивският сайт “Под тепето“. Атанас Чонгов имал стари дългове, затова вчера в дома му трябвало да отиде длъжностно лице. Около 2.30 ч. през нощта обаче безжизненото тяло на Атанас било намерено от съпругата му Татяна. На място бил изпратен екип от криминалисти. Първоначалният оглед установил, че по тялото няма следи от насилие.

„До тук ни докараха. Да си слагаме примката и да плюем, че са ни раждали и въобще сме стъпвали по тази злощастна земя", коментират емоционално новоселци трагедията на семейство Чонгови. Атанас Чонгов бил пенсионер по болест от години - имал проблем със зрението. Взимал пенсия от 80-90 лева, с които не можел да покрие никакви семейни нужди. Съпругата му работела в магазина за месо на местната фабрика. Семейството има 20-годишна дъщеря.

Чонгови натрупали доста дългове, които не успявали да връщат, затова били дадени на съдия-изпълнител. Вчера той бил в кметството, за да пита къде е имотът на Чонгови, за да го опише. Жените от деловодството обаче го помолили поне днес да се смили, тъй като близките му са съсипани от мъка. „Това е положението. Идват, описват, гонят те от родната ти къща. А ти си слагаш примката. Питайте управляващите ни защо това се случва", нареждаха група старци, седнали на раздумка в центъра на Ново село.

В средата на август 36-годишният баща на 3 деца Данаил Димитров от врачанското село Три кладенци се самоуби, отчаян от мизерията, в която живеело семейството му. Данаил сложил край на живота си, като се прострелял със самоделно оръжие в главата. И той, и съпругата му били безработни, не получавали и помощи. Десет дни по-късно фалирал бизнесмен се самоуби в скъп комплекс до Перник. 47-годишният Антон Джорджов паркирал колата си пред портала на селището "Делта хил" и се гръмнал в слепоочието.