Без скок на заплатите в МВР. Задават се нови протести!

Политика

09-10-2012, 12:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Униформените не искат порцион от 60 лв., а повече пари

Няма да има увеличение на заплатите в МВР. Това стана ясно след днешната среща между синдикатите и ръководството на МВР.

По време на преговорите екипът на Цветан Цветанов е предложил от 1-ви януари 2013-а година да бъде увеличен порционът на служителите с 60 лв.

Синдикатите не приемат това условие и заплашват с нови протести, съобщи БНР.

След близо три часа среща между синдикатите и вътрешния министър Цветан Цветанов стана ясно, че има напредък по преговорите, но въпреки това полицаите не са доволни от предложения им към момента процент.

Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация в МВР, коментира: „Обсъждахме го, обсъждахме и други неща. Ние в събота и неделя се събираме Управителния съвет пък ние да си говорим. Че някакви крачки има направени, някаква надеждица има, друга тема е финалът дали ще ни устройва или не“.

Галентин Грозев от Синдикалната асоциация пък обясни: „Говорихме си за проблемите в министерството, най-общо казано, които съществуват пред служителите. Има и много вътрешни неща, които поставихме“.

Идната събота и неделя синдикатите ще обсъдят с членовете си на събрание в София предложенията на ръководството на МВР. Следващия вторник ще бъде проведена още една среща с вътрешния министър.

Едва тогава ще стане ясно дали ще има увеличение на заплатите и с колко. След това синдикатите в министерството ще вземат решения за следващите си действия.