Атентаторът – от смесен брак, а и не е Махди Газали

Крими

08-10-2012, 12:22

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Главата му все още се пази в моргата на болницата в Бургас

Атентаторът от бургаското летище е от смесен брак, обяви съдебният медик д-р Галина Милева, извършила аутопсията му.

Тя посочи, че мъжът категорично не е спраганият Махди Газали. Той не е типичен арабин, тъй като според Милева има и европеидни черти.

Версията за Газали стана отново актуална, след като радикалният ислямистки лидер шейх Омар Бакри обяви в интервю, публикувано в "24 часа", че е разпознал своя ученик в кадрите от Бургас.

"Най-вероятно ще има и антропологична експертиза не само в България", допълни днес Милева, за да се установи кой е човекът с бомбата.

"Най-вероятно атентаторът не е имал прояви преди това, за да бъде вкаран в масивите на различните служби и заради това разследването върви малко по-трудно, няма как да го идентифицират", обясни тя.

Милева допълни, че главата на атентатора все още е в моргата на бургаската болница.

"Докато приключи разследването всички веществени доказателства се пазят там, където трябва да бъдат. Оттам нататък следователят, който работи по случая би трябвало да се разпореди какво ще се прави с веществените доказателства, но предполагам, че още доста време ще продължим да работим", каза още медикът.

Тя предположи, че ако се наложи главата да остане в Бургас, без да бъде изискана от никого до края на разследването, може да се наложи тя да бъде погребана на разноски на болницата.