Сакалиев: Камата е велик! Затова го мразят на "Герена"

Архив Бургас

07-10-2012, 15:34

Автор:

Явор Пиргов

Всичко от Автора

В Левски са добри, но аз съм си за ЦСКА, казва бургазлията, който от този сезон носи екипа на Аякс (Керчин)

Той вкара поредния си гол-шедьовър. След задната ножица срещу Славия и уникалното воле срещу Стяуа, сега взриви и феновете в Малта. Да, за Стойко Сакалиев става въпрос. Бургазлията, който от този сезон носи екипа на Аякс (Керчин) даде интервю специално за sportline.bg, в което освен за новото си предизвикателство, се съгласи да коментира и част от темите в родния футбол.

 
- Стойко, отново уникален гол. Какво направи?
- (смее се) Да си призная, това според мен е най-красивият в кариерата ми. Взех топката малко след центъра, излъгах съперник и с шут от около 35 метра закачих топката в паяжината. Най-хубавото беше, че с него победихме миналогодишния шампион.

- Разкажи малко повече за сегашния си тим?
- Отборът ми се казва Аякс, а градчето, в което сме, е Керчин. Ние не играем в малтийското първенство. Това си е шампионат на остров Гозо, който не е признат от УЕФА.
 
- Звучи малко странно. Какво е нивото на футбола там?
- Какво да ти кажа? Прилично е. Аз специално съм доволен. Мога да изкарам тук още 6-7 години. Имам един съотборник, който е на 45. И на теб ти звучи несериозно, но сме като в Англия. Играем без пауза. Коледа, Нова година... ние си играем... 7 отбора са в дивизията, но мачовете са нонстоп и хората се радват. Имат си забавление.
 
- А кой дава парите там?
- Дават ги местни бизнесмени, които го правят за собствено удоволствие.

- Доколкото знам, не си единственият българин в отбора?
- Не. Заедно с Петър Кюмюрджиев съм. Ние сме, така да се каже, звездите на отбора. Хората много ни се радват и ни обичат.

- Чисто битово как сте?
- Страхотно! Тук е уникално място. Много красиво и много спокойно. Все едно съм в рая. Островът е малък. Населението е около 30 000 души. Няма нерви, няма напрежение. Супер е! Има стахотни пещери, където можеш да се разхождаш и да разглеждаш. Аз обожавам такива неща. Много са ми интересни и вече ги обиколих.
 
- Не ти ли лиспва българският футбол?
- Е, да си призная, мисля, че можех да дам още, но... Сега съм щастлив тук.
 
- Като се заговорихме за български футбол – преди време в частен разговор ми каза, че няма как националите ни да загубят от Италия и беше прав. Сега ще искам прогнозата ти за серията, в която влиза твоят ЦСКА – днес победи Славия, но идват Левски, Ботев...
- Много, много са тези два мача. От това, което чета, нещата в ЦСКА не са добре. Левски? Дерби е. Доколкото мога да следя случващото се, "сините" определено играят по-добре, но нищо не се знае, а за Ботев – смятам, че Стойчо Младенов ще ги излъже. Мисля, че победата срещу Славия ще окаже положително влияние, момчетата ще се вдигнат. Сега има пауза в шампионата, която също ще помогне отборът да се обиграе...
 
- В Левски е едно момче, което беше взел под крилото си в Бургас – Орлин Старокин...
- (смее се) Да. Така е. Преди него друг мой близък приятел заигра на "Герена" – Георги Сърмов. Ами явно такава е орисията. Който се захване с мен и после отива на "Герена".
 
- А би ли му пожелал успех в дербито?
- Не, не. Нека има много победи и само една загуба – от ЦСКА.
 
- Вече си по-улегнал, по-мъдър. Как виждаш младите български играчи?
- Не искам да ги оценявам, но бих им дал съвет. Свалете малко гарда. Смъкнете самочувствието, стъпете на земята и играйте футбол. Само с претенции не става.
 
- Стоичков беше посрещнат доста грубо на "Герена"...
- Яд ме е, че той загуби този мач. Камата е велик! Те и затова го мразят. Много болка им е причинил. Той вече им го каза.

- Каква е прогнозата ти за развоя на първенството?
- Прогноза няма да дам. Аз съм си за ЦСКА!