Дарина Павлова: Убиха Илия заради това, което щеше да направи

Архив Бургас

07-10-2012, 11:12

Снимка:

balkanec.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Той беше първият българин с частен бизнес след падането на социализма", разказа вдовицата му

"Илия никога не е бил мутра. Той не се страхуваше за себе си. Никога. Това, което се случи, беше голям шок", разказва съпругата на Илия Павлов - Дарина пред bTV.

"Изведнъж той се оказа много напред - с това, което беше изградил в Русия, Англия, по света. Хората бяха избрали грешния начин за правене на бизнес, изведнъж той беше атакуван от тях", обясни тя.

"Противоречиво е, че неговият бивш тъст му е дал парите с куфарчето. Как да му го даде, като той се беше развел с дъщеря му?", запита Дарина.

"Не беше приел нито една стотинка, продаде зеления си "Варбург", за да си направи корпоратив от 7 човека. Той беше първият българин с частен бизнес след падането на социализма", разказа вдовицата на Илия.

"В началото политиците въобще не са се допитвали до него. Тогава беше Желю Желев, но по-късно вече да. Търсеха се облаги. Казах му да внимава.

Истината за убийството никой не иска да я намери. Аз имам собствена теория, свое виждане за нещата. Той беше премахнат не заради това, което беше направил, а заради това, което щеше да направи. Беше се превърнал в голяма сила и извън България", сподели още Дарина.

"Аз напуснах България, за да родя Паула в Америка, не за друго, не се страхувах да се върна след това, но шокът беше голям", обясни тя.

"След смъртта на Илия мислех как да продължа това, което той беше създал. Нямаше обаче как да се справя с неща, които не разбирам, но имаше хора, които ми помогнаха, нямаше как да се справя без тях", каза Дарина.

"Най-голямото щастие и гордост в живота ми са децата. Най-малкият ми син Илия е на 16 години, той много прилича на баща си. Най-голямата ми дъщеря Венцислава е в Дубай.

Тримата са пръснати по света, но някой ден могат да се върнат в България. Паула е в Америка, Илия в Европа, Венци в Дубай. И тримата говорят български.

"Аз им казах какво се е случило с баща им. Венци беше до мен, беше ми много трудно да има кажа. Може би най-трудно го изживя Паула, тя тогава беше само на 12. Беше пораснала вече, за да разбира баща си", сподели съпругата на убития бизнесмен."

"Когато ти се случи нещо такова, имаш две възможности - да се погребеш, или да кажеш аз трябва в името на хората, които разчитат на мен, на стъпя здраво на краката си.

Аз знам, че Илия все още е до мен, но не физически. Не съм влюбчива. Но не съм и моногамна, аз съм свободен човек", каза Дарина./24 часа