Малък Бербо спокоен за коката, бил невинен

Крими

07-10-2012, 10:22

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Майка му Маргарита обаче била доста разтревожена от скандала

Семейството на Асен Бербатов, брат на звездата на "Фулъм" Димитър Бербатов, се скри от медии и отказа коментари за намерената дрога в колата на снахата Димитринка, пише "24 часа".

В четвъртък вечерта антимафиоти спряха за проверка "Сеат" в района на КПП Дяково на главен път Е-79.

Колата карал 26-годишният благоевградчанин Николай Б. - Малкото хапче, до него на предната седалка бил Асен Бербатов. Както "24 часа" съобщи, в дунапрена на детското столче на задната седалка спецполицаите открили пакетчета с 20 г кокаин. Тест показал, че шофьорът е дрогиран, а Асен бил чист.

Двамата са обвинени за притежание на наркотици. Сеатът се води на името на жената на Асен-Димитринка, а столчето се ползва от детето им Асен-джуниър, който е на година и три месеца.

"Сигурно е само, че бебето не е мушнало случайно в столчето си пакетчетата с дрогата. Тепърва ще се установява на кого е кокаинът и как е попаднал там", коментираха запознати с разследването. Асен е с отнета шофьорска книжка.

През август той бе спипан от катаджии да кара без свидетелство за правоуправление край с. Бело поле.
"Сутринта тримата излязоха навън, видяхме ги после в центъра, но не са се връщали", казаха съседи на Бербатови в Благоевград. Близки на семейството обясниха, че Асен изобщо не бил притеснен от случая.

Твърдял, че е невинен и бил сигурен, че няма да бъде осъден. Той и шофьорът Николай били задържани само няколко часа. После ги пуснали. Двамата обяснявали пред познати, че не са били арестувани, а само отведени за справка в полицията.

Самият Асен часове след инцидента заяви по телефона, че не е арестуван. Каза, че се разхожда с жена си и детето и всичко било "пълна измислица". Майка му Маргарита обаче била доста разтревожена от поредния скандал, в който се забърква по-малкият й син. И вчера тя продължаваше да не вдига мобилния си телефон.

"Разследването е в начална фаза. Повдигнатите обвинения са много общи, не са конкретизирани. Не е ясно за притежаване, за продажба или за какво е обвинението", допълни юрист, близък на семейството.