Жоро Милионера с 3 банкови сметки, искат да ги отворят

Архив София

06-10-2012, 11:04

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Засега не е ясно дали става дума за парите, задигнати от охранителя, или за други влогове

Охранителят Георги Енев, който през юни открадна 1,47 млн. лв., превозвани от инкасовата фирма G4S, имал 3 сметки в български банки, пише в. "24 часа".

Това е докладвано на разследващите, след като те изискаха справки от всички финансови институции у нас. 

"Ще искаме съдът да вдигне банковата тайна и на трите сметки анблок, за да разберем колко са парите и кога са внесени", обясниха от окръжната прокуратура. Засега не е ясно дали става дума за парите, задигнати от охранителя, или за други влогове.

Жоро Милионера успял да отвори инкасовата кола и да изчезне без задействането на алармата с помощта на авариен ключ, са разкрили още разследващите. Той се съхранявал в офиса на фирмата. Затова дознателите ще проверяват как Георги е успял да го изнесе и да му направи дубликат. После оригиналът бил върнат обратно в централата на G4S.

Проверява се и версията, че Жоро Милионера е имал съучастник, който му е осигурил достъп до устройството.

Използването на аварийния ключ било установено след следствен експеримент.
В деня на престъплението полицаите намерили буса с широко отворени врати. Това им се сторило странно, тъй като режимът на достъп до сейфа е много строг - първо се затваря плътно вратата на буса, а след това се въвежда кодът и се отваря помещението с пачките. По време на следствения експеримент е установено още, че за да се отворят всички врати, е използван тъкмо аварийният ключ.

Все още не знаем къде се е укривал Енев, докато бе обявен за издирване, но имаме безспорни доказателства, че той е извършителят на престъплението - открихме пръстовите му отпечатъци по касата, казаха вчера от прокуратурата.