Мадона, Дейвид Бауи и Грейс Джоунс дефилираха на ревю на Жан Пол Готие

Архив Бургас

04-10-2012, 09:03

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Двойници на поп иконите от 80-те гордо дефилираха и събраха аплодисментите на ценители и критици в Париж.

 

Мадона, Майкъл Джексън, Грейс Джоунс, Ани Ленъкс и Дейвид Бауи, Шаде, Бой Джордж изкара на подиума в последното си ревю на Жан Пол Готие.

Двойници на поп иконите от 80-те  гордо дефилираха и събраха аплодисментите на ценители и критици в Париж. Своеобразният трибют към артистите с недостижима звездна слава е поредното сензационно хрумване на недадминатия фешън гуру Жан-Пол Готие.

Дизайнерът изтъкна, че именно тези звезди са повлияли на модата като цяло, но и на "неговата мода".

"80-те години на миналия век винаги са като възраждане. Ето защо аз пожелах да пресъздам хората, на които се възхищавам и с които съм работил, които са носили дрехите ми и чиято визия аз обожавам", сподели самия дизайнер пред медиите.

Готие представи екстравагантни тоалети в разнообразни цветове - отражение именно на поп ерата. Той не пропусна да очарова публиката и със своите отличителни белези: дантели, корсети, съчетание между мъжки и женски стил, и разбира се запазената марка на Мадона - сутиенът куршум.

Вниманието грабна коприна, имитираща деним. Шоуто завърши с впечатляваща разходка по модния подиум на диско кралицата Аманда Лиър.