Охрана на "Кауфланд" тараши ученици като престъпници

Архив София

04-10-2012, 10:53

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

От пресцентъра на „Кауфланд България” изпратиха официално становище по случая

Служителите на охранителната фирма в магазин Кауфланд в Хасково претърсват ученици по грозен и унизителен начин, алармира в Haskovo.info баща на едно от потърпевшите деца.

"Дъщеря ми е на 10 години и учи в училище "Христо Смирненски", което е в непосредствена близост до магазина. Ежедневно тя, съучениците й и възпитаниците на близките училища посещават хипермаркета на голямото междучасие, за да си купят по нещо за ядене или пиене. Мой близък е бил свидетел как са проверили раницата на дъщеря ми след касовата зона, като буквално е била изсипана на земята и претърсена", пише възмутеният родител.

В чантата на детето не е намерено нищо необичайно. След 10-годишната ученичка обаче са били претърсени над 40 деца по същия грозен и унизителен начин, казва в писмото си възмутеният баща. Научавайки за случката, той отишъл и се убедил с очите си как "малките престъпници се претърсват от  охраната на "Кауфланд". 

"Тази смехория е възможна само в нашата миля родина и акции като тази да вродява у нашите деца грозното чувство, че те не са хора!", казва още бащата. По думите на дъщеря му охранителите нахокали неин съученик с думите "само да хвана някой с откраднато нещо - директно за ушите и в детска педагогическа стая, там с бой ще ви научат, ако не разбирате от дума".

От „Кауфланд” трябва да се извинят публично на всички родители за обидата, която са нанесли на бащите, майките и децата", завършва писмото си бащата.

От пресцентъра на „Кауфланд България” изпратиха официално становище по случая. В него те се обръщат към възмутения баща и изразяват съжалението си за неприятния инцидент при пазаруването на 10-годишната му дъщеря.

"Бихме желали да Ви обърнем внимание, че веригата работи с външна фирма за охрана. В поведението им няма тенденциозност – те са длъжни да проверяват при съмнение всеки, независимо дали юноши или възрастни. За съжаление трябва да Ви информираме, че има множество случаи на злоупотреби от страна на ученици в цитирания от Вас часови диапазон, като в раниците им са открити шоколади и други сладкиши, енергийни напитки, а дори и скъп алкохол", пишат още от пресцентъра на хипермаркета. Оттам заявяват, че ще вземат необходимите мерки подобни инциденти да не се случват.