Сивите тениски – манията на Марк Зукърбърг

Архив София

04-10-2012, 08:57

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Неотдавна беше критикуван, че заради начина си на обличане не вдъхва доверие и това влияе на стойността на акциите на компанията му

Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг има в гардероба си 20 еднакви сиви тениски, които сменял всеки ден, пише в. "Кориере дела сера".

Това признание Зукърбърг е направил в интервю, записано миналата седмица за дневното шоу, на журналиста Мат Лауър по Ен Би Си.

В него Зукърбърг споделя, че тениските му се побират в едно чекмедже на гардероба, окупиран изцяло от младата му съпруга Присила Чан, за която се ожени през май тази година.

Зукърбърг неотдавна беше критикуван, че заради начина си на обличане не вдъхва доверие и това влияе на стойността на акциите на компанията му.

Сивата тениска шефът на Фейсбук носеше и по време на визитата си в Москва. Той я замени с изряден костюм само за срещата си с Дмитрий Медведев. На тази среща обаче тениската отново се появи под формата на подарък за руския премиер. На нея пишеше "Facebook.com/Dmitry Medvedev".

В интервюто Зукърбърг не споделя колко суитшъра има - друго негово предпочитано облекло, но разказва за живота си на младоженец.

Пред Ен Би Си създателят на Фейсбук показа и наскоро получен скъп подарък - новия айФон 5 на Епъл, който лично му изпратил президентът на тази компания Тим Кук и който Зукърбърг определи като чудесно апаратче. Не така ласкав в коментарите си той беше по адрес на предишния айФон 4, който остро разкритикува заради лошото качество на телефонните услуги, предлагани от него, и заради краткия живот на батерията му.,