Станишев оптимист: Трябва да имаме и "Козлодуй", и "Белене"

Политика

04-10-2012, 11:00

Снимка:

Ивайло Божинов, Sofiautre

Автор:

Даниел Петров

Всичко от Автора

Хората имали нужда атомните централи да бъдат под държавен контрол

"Като българин мисля, че страната има нужда АЕЦ "Козлодуй" да работи още дълги години и да се изгради АЕЦ "Белене", защото това е националният интерес", гръмко обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той посочи, че управляващите се опитват да противопоставят двата проекта и манипулират хората.

Председателят на БСП и президент на ПЕС участва снощи в заключителното събрание от предизборната кампания на кандидата на партията за кмет на селото Огнемир Симов. В Хърлец ще се произведат частични избори за кмет на 7 октомври.

Станишев посочи в изказването си, че България и хората имат нужда атомните централи да бъдат под държавен контрол, за да може чрез своята собственост българската държава да определя цените, които да бъдат поносими за хората.

АЕЦ "Козлодуй" е голямо богатство за държавата и за поминъка на хората от общината, тя работи и трябва да продължи да работи и да се модернизира, обърна се Сергей Станишев към участниците в събранието. Като припомни, че сроковете на експлоатация на двата блока на атомната централа изтичат през 2017 и 2021 година, той каза, че държавата трябва да направи всичко необходимо да се удължи тяхната работа поне с още 10 години, защото българската АЕЦ е модерна и отговаря на всички стандарти за безопасност.