Данъчни пускат на търг хендсфри и мишки за по левче

Архив Бургас

03-10-2012, 11:17

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

MP3 плеъри, клавиатури, дистанционни за телевизор и малки слушалки също излизат на тезгяха, но ще се търгуват двойно по-скъпо – по два лева на артикул. В описния лист лаптоп ACER се продава за 40 лв

Хендсфри, мишки, микрофрони и слушалки за компютър само по левче изкарват бургаските данъчни на търг с тайно наддаване идната седмица.

Вещите, отнети в полза на местната митница, са изложени за оглед от днес до края на работната седмица за времето от 10 до 12 часа. Търгът пък е насрочен за следващия четвъртък.

MP3 плеъри, клавиатури, дистанционни за телевизор и малки слушалки също излизат на тезгяха, но ще се търгуват двойно по-скъпо – по два лева на артикул. В описния лист лаптоп ACER се продава за 40 лв, телевизор Telefunken струва 20 лв., а принтер HP – само 25 лв. стартова цена. Освен, че са конфискувани, техниката е и втора ръка, което допълнително смъква от цената й.

Данъчните изкарват на тезгяха и около 300 калъфа за GSM. И тук началната цена е символична – левче за аксесоар. USB кабел за 30 стотинки и батерии за телефон за 50 стотинки са само част от тънките оферти, които са обявили инспекторите. На толкова са оценени и зарядните за телефон Sino-sky, от които се продават 230 бройки.

Освен техника и аксесоари със същия описен лист на търг излизат и дамска и мъжка конфекция, колани, клинове, дори подметки за обувки. 379 мъжки костюма за по 8 лв. е само част от изгодната оферта. Така, ако се намери купувач, данъчните ще попълнят хазната с най-малко 3032 лв. Дамски жилетки за 2,50 лв. бройката и мъжки кожени обувки за 5 лв. са част от стоките, които ще разпродават другата седмица от НАП Бургас.

Служителите на приходното ведомство пускат още 85 бр. дамски блузи за по два лева и 24 рокли за по 2,50 лв. бройката.