Васко Василев се включва в турнето на Чамбао у нас

БГ Музика

03-10-2012, 10:51

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Цигуларят е сред най-големите почитатели на групата

Цигуларят Васко Василев ще се включи в гастрола на група Чамбао у нас, като ще долети от Лондон у нас за трите предстоящи концерта.

Концертмайсторът на оркестъра на Кралската опера е сред най-големите почитатели на музиката на групата и въпреки, че досега често е работил с тях, за първи път ще акомпанира на гласа на Чамбао - Ламари.

„Познавам много добре музиката на Чамбао и дуетът ми с Ламари е нещо, за което мечтая отдавна. Смятам, че последният им албум е изключителен. Това е музиката, която слушам най-често когато пътувам или почивам. За мен Чамбао са явление и приятелството ни ме прави щастлив. За първи път ще си дойда в България като гост-музикант и част от турне на приятели”, сподели Василев.

Албумът на групата е направил впечатление не само на българския цигулар. През изминалата седмица стана ясно, че той е номиниран за Латино Грами награда.
 
Концертите на Чамбао са на 7 ноември в София, в зала 1 на НДК, на 8 ноември в Панаирна палата 2 в Пловдив и на 10 ноември в Двореца на културата и спорта във Варна.

Билетите са в продажба на касите на залите и в мрежата на Eventim на цени от 20, 30 и 40 лева.