Фуертес Варнерин - аржентинско танго на два гласа

Архив София

02-10-2012, 11:48

Снимка:

Студио 5

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Дуото с концерт в клуб Студио 5 на 9 Октомври

Тангерин и Студио 5 продължават с приятните изненади за почитателите на музиката и танца.

Поредното събитие, посветено на аржентинското танго, ще бъде на 9 октомври - концерт на дуо Фуертес Варнерин от Буенос Айрес. Началният час е 19:30.

Агустин Фуертес и Ариел Варнерин са истински “винтидж” танго дует, пресъздаващ известни танга, валсове и милонги на два гласа. Рядко виждани поради своята трудност, в стил от ранните години на тангото.

Дваматa изтупват от прахта прочутите в миналото аранжименти, изпълнявани от известни мъжки дуети и акомпанирайки си с китара и гитарон им вдъхват нов живот.

Тези, които танцуват редовно аржентинско танго със сигурност неведнъж са се разтапяли, слушайки пеенето на прекрасните мъжки танго-дуети от Златната ера, акомпанирани от легендарните оркестри на Алфредо Де Анджелис, Анибал Тройло и др.

С края на Златната ера на тангото традицията на тези романтични вокални изпълнения бе пратена в забвение - несправедливост, която бе заслужено поправена през 2007 с появяването на дуо Фуертес Варнерин - един от най-популярните певчески тандема на днешната буеносайреска музикална сцена.

При някои от своите изпълнения двамата използват уникален певчески стил представляващ смесица между пеене, речитатив и скоропоговорка в двуглас, познат на танго-меломаните от валсовете на оркестрите от 40-те години на миналия век.

Концертът на Фуертес и Варнерин, част от тяхното първо европейско турне, ще бъде в рамките на организирания от Студио 5 "София Етно Фест". Входът за вечерта струва 15 лв.